Rampage 240 Hz sistemde 60 FPS kasıyor

Fatih 2454

Zeptopat
Daha fazla  
Benim bilgisayarım gayet iyi, her oyunu ultra ayarlarda 60 FPS ile oynayabiliyorum ama 60 FPS, 30 FPS'ten bile daha kötü bir hâlde. YouTube'da 30 FPS vs. 60 FPS videoları izlediğimde videodaki 30 FPS, benim 60 FPS'imden daha iyi 🤣. Ayrıca YouTube'daki PC toplama ve oyun testi videolarında da adam oyunu ultra grafiğe alıyor, FPS'i 60 oluyor ama oyunu gayet akıcı. Benim oyunum 120 FPS'ten sonra akıcı oluyor; 120 FPS'ten altı bayağı kötü. 90 FPS bile 30 FPS gibi. Bir de YouTube'da izlediğim adamın monitörü 144Hz. Benimki 240 Hz Rampage monitör ama 60 FPS, 30 FPS gibi kasıyor. Yani 60 FPS'te oynanmıyor, o derece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstüne sağ tıklayın, görüntü ayarlarına basın, Hertz ayarları gelecektir. Şu an seçili olan 240 ise onu 60'a çekin. Sorununuz düzelecektir. Oynadığınız oyunda 140 FPS aldığınız zaman Hertz ayarını 144'e çekersiniz. Hertz ile FPS'nin birbirine yakın olması daha yüksek stabilite sağlamakta.

Videolardaki framerate sabittir ve bu nedenle size akıcı gelir. Oysaki oyunlarda framerate değerleri sürekli değişmekte. Bu nedenle yüzde ve binde bir değerlerden bahsetmekteyiz. Eğer oyunların akıcı olmasını istiyorsanız kararlı fps sabitlemeniz lazım. Bu yolu uygulayan en iyi sistemler oyun konsollarında bulunmakta. Oyun konsollarının verdiği framerate değerleri zaman zaman değişse de çoğunlukla kararlıdırlar ve duruma göre optimize edilirler.
Bilgisayarınızda 60 fps'de akıcı oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız "Rivatuner Statics" ile fps kilidi koyarak 60 fps'e sabitlemeniz gerek. Ancak unutmamanız gereken şey framerate'in 60'ın altına düşmemesi gerek. Böylelikle akıcı oyun deneyimine kavuşabilirsiniz ancak unutmamanız gereken ikinci şey videolardaki akıcılığa asla ulaşamayacak olmanızdır. Çünkü eş zamanlı render ile sıkıştırılmış videolar asla aynı işlemlerde çalışmazlar.

1. Monitörünüzü 60 Hz'de kullanıyor olabilirsiniz.
  2. 240 FPS alamıyorsanız bu gayet normal.
Monitörün Hz değerini yükseltmek için(Windows 10);

• Masaüstüne sağ tıklayıp Görüntü Ayarlarına tıklayın.
  • Aşağı kaydırıp "Gelişmiş Görüntü Ayarları" tıklayın.
  • Aşağıdaki kutucuktan Hz değerinizi değiştirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı