60 FPS'te kasma hissi

vaalvortex

Femtopat
Arkadaşlar merhabalar, aldığım sorunun sebebini bir türlü anlayamadım, sistemim iyi, fena değil. Rocket League, Valorant gibi oyunlarda FPS'imi 60'a sabitliyorum fakat oyunun bazı yerlerinde 60 FPS hissi kayboluyor. Sanki 40-45 FPS hissi oluşuyor, 65-70 FPS'e sabitlediğimde o his oluşmuyor. Rahat 60FPS oynadığımı hissedebiliyorum monitörüm 60Hz.
Ama ben her oyunda FPS'imi 70'e sabitlemek istemiyorum. Bu sorun neden oluşuyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD ise Radeon Chill ile sabitleyebilirsin. Tabi oyunda 70'i görürsen bu mümkün olacaktır.
Kasma hissi normal olabilir. Bazı yerlerde oyunun FPS değeri düşüyor, hep sabit olmuyor.
Takım savaşlarında ya da yüksek efekt gerek yerlerde FPS düşmesi normaldir ya da belli değerlerde çalışması normaldir.

Çok düşük bir ihtimal oyunların kendileri 60Hz yerine 40Hz bir çözünürlük ayarı kullanıyor olabilir eğer hiç akıcılık yakalayamıyorsanız. Ben yaşadım çünkü ayarlarda 1920x1080@40Hz 1920x1080@60Hz şeklinde ayrı olabiliyor.
Veya dalgalanma yüzünden öyle hissediyor olabilirsiniz, mümkün olduğunca V-Sync kullanmaya çalışın.

Sistem sabit 60 FPS vermiyor muhtemelen. :) Grafikleri bir tık azaltmanız gerekiyor. Sabit 60 FPS'te 40 akıcılığı hissetmeniz mümkün değil. FPS değerlerini kontrol edip, V-Sync açık sabit 60 aldığınız halde akıcılık kayboluyorsa, temiz kurulum ile farklı bir sürüm deneyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı