60 Hz laptopa 144 Hz monitör takılmalı mı?

ysfakbyr06

Kilopat
Casper Excalibur 60 Hz laptopum var.
İşlemci: i5 10.nesil
Ekran kartı: GTX 1650 Ti.
LoL'de ve Valorant'ta FPS çok hızlı değişiyor. En düşük 100-120 düşüyor ama anlık yükseliyor. 144 Hz monitör taksam laptopa iyi olur mu? Daha akıcı mı olur? Laptopta sadece HDMI girisi var. DP girişi yok. Ben de laptop monitörü desteklemez veyahut 144 Hz de oynayamam diye almadım. Alınır mı? Bilgisayarcı 144 Hz destekler laptop dedi.

HDMI 2.1 çıkışı var ise 144Hz alabilirsiniz, yanlış hatırlamıyorsam 2.0 varsa da 144Hz alabiliyorsunuz ama tam emin değilim.
Tam soruyu anlayamadım fakat taktığınız harici monitör FPS'inizi düşürmez veya arttırmaz, sadece Hz artışı yaşarsınız ve bu mouse hareketini, ekrandaki görüntüyü daha akıcı yapar ama özellikle LoL oynuyorsanız laptop ekranının boyutundan şikayetçi değil iseniz sırf 144Hz için monitör alınmaz bana kalırsa.

Ekran kartının 144 hz'i desteklemesi lazım, ki destekliyor da. Eğer oyunda 144'e kadar fps alabileceğini düşünüyorsan neden olmasın. Çünkü monitör sana fps artışı vermeyecek, belki valorantta hz yüksek olduğu için bazı düşmanları daha hızlı görebilirsin ama sırf valorant için de monitör alınabileceğini düşünmüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı