Valorant oynuyorum 144Hz monitörle 144E sabitlediğimde akıcılık azalıyor. Normalde hep 180 FPS üstü oynuyorum ve daha akıcı oluyor yani FPS oyunlarında 60Hz bile olsa FPS 200 300 ise akıcılık daha fazla oluyor.
Arkadaşlara ek olarak 60 FPS'ten sonrasını hissetmeyecek olsanız da, rekabetçi oyunlar için durum değişebilir (CS:GO vb.). Oynayanların çoğu yüksek FPS'te fark hissettiklerini söylüyor.
Oyun içi gecikme süreleri düşer ama ekran yırtılmalarına yol açıyordur. V-Sync input lag yaptığı için gecikme yaşatıyor ama ekran yırtılmalarını engelliyor. Tercih size kalmış
Oyun içi gecikme süreleri düşer ama ekran yırtılmalarına yol açıyordur. V-Sync input lag yaptığı için gecikme yaşatıyor ama ekran yırtılmalarını engelliyor. Tercih size kalmış
Bu doğru, bizzat yaşadım. 144 Hz monitörüm var Minecraft ve CS:GO'da 288'den az FPS alırsam akıcılık gözle görülür şekilde azalıyor. Aynısını 60 Hz monitör kullanırken 120'den düşük FPS aldığımda da yaşıyordum. Diğer oyunlarda ise böyle bir problem olmuyor.
60 Hz ekranda 60 FPS'ten fazlasını hissedemezsin algısı tamamen yanlış. Şahsen yaptığım bazı testlerde bir oyunu 60 Hz ekranda 60 FPS oynamak ile 100 FPS oynamak arasında oldukça fark olduğunu görüyorum.
Çoğu kişi 60 FPS üstü hissetirmez diyor fakat ms dediğimiz gecikme süresi FPS arttıkça azalır ki azalması çok iyidir. Yırtılmalar yaşayabilirsin fakat akıcılık fark edilebilecek şekilde artıcaktır. Hatta Reddit'te gördüğüm üzere en iyi FPS limiti (Hz * 2) + 1 denilmiş. Senin için (60 * 2) + 1 çok iyi olabilir.