Teşekkür ederim.
Ben 60hz monitör ile V-Sync kullanarak 150fps aldığım oyunu 60fps'ye sabitliyorum. Fakat bu sefer de 5ms olan tepki süresi 15-16ms oluyor. İnput Lag dediğiniz bu mudur? Bir de V-Sync kullanmazsam aldığım tepki süresi gerçekte yine 15-16ms mi oluyor?60 Hz monitörde 60 FPS'ten yüksek bir FPS değeri alırsan hem Tearing (yırtılma) olur hem de yüksek FPS'yi hissedemezsin. Onu engellemek için de VSYNC açarsın o da Input Lag'ını artırır hoş bir şey değil.
Tepki süresi ile input lag farklı. V-sync input laginizi artırır. Input lag dediğim şey örneğin bir tuşun ne kadar sürede bilgisayara iletildiği süredir. Eğer oynadığınız oyun singleplayer bi oyunsa yırtılmaları engellemek için v-sync açın ama competitive bir oyun ise tavsiye etmiyorum.Ben 60hz monitör ile V-Sync kullanarak 150fps aldığım oyunu 60fps'ye sabitliyorum. Fakat bu sefer de 5ms olan tepki süresi 15-16ms oluyor. İnput Lag dediğiniz bu mudur? Bir de V-Sync kullanmazsam aldığım tepki süresi gerçekte yine 15-16ms mi oluyor?
Anladım. Bahsettiğim online bir oyun. Peki Tepki süresi neden artıyor acaba?Tepki süresi ile input lag farklı. V-sync input laginizi artırır. Input lag dediğim şey örneğin bir tuşun ne kadar sürede bilgisayara iletildiği süredir. Eğer oynadığınız oyun singleplayer bi oyunsa yırtılmaları engellemek için v-sync açın ama competitive bir oyun ise tavsiye etmiyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.