60 Hz monitörde en fazla 60 FPS mi görebiliriz?

Şimdi ben 60 Hz bir monitorle oynasam 60 Fps olacağı için kasma olayı olur mu yoksa normal 200 Fps alır ama 60 Hz gibi mi görürüm o kısmı anlamadım.

Ama 60 Hz lik bir monitör ile 200 Fps alıyorum ve 200 Fps gösteriyor ? O kısmı anlayamadım.
evet 200 fps alırsınız ama 60hz gibi görürsünüz dedigim gibi monitor 60hz diye 60 fps alırsınız diye bir sey yok 150-200 fps de alabilirsiniz ama bunu gözünüzle farkedemessiniz

Arkadaşlar HZ ile FPS bağımsız şeyler. Fps 999 olsa bile hz 60 ise ekranda saniyede sadece 60 kare görebilirsiniz.

Sen en iyisi 60 FPS 60HZ oyna oyununu. HZ yenilenmesi ile yeni kare oluşumu arasında gecikme olmayacaktır. Hem bu şekilde ekran kartın da daha az ısınır.

Evet, 60 FPS görürsünüz fakat işin içinde başka şeyler de var. Örneğin yüksek FPS'de frame time da azalacağından görüntü bir tık daha akıcı olur.

60 Hz 60 FPS: Normal.
60 Hz 120 FPS: Bir tık daha akıcı.
120 Hz 120 FPS: Çok daha fazla akıcı.

Oyun motoruna bağlı olarak da durum değişebiliyor. 60 Hz monitör kullanırken Minecraft ve CS:GO'da 60 FPS aldığım zamanlar pek akıcı olmuyordu fakat 120 FPS aldığım zamanlarda daha akıcı oluyordu. Başka bir oyunda bu duruma denk gelmedim.

Evet, 60 FPS görürsünüz fakat işin içinde başka şeyler de var. Örneğin yüksek FPS'de frame time da azalacağından görüntü bir tık daha akıcı olur.

Oyun motoruna bağlı olarak da durum değişebiliyor. 60 Hz monitör kullanırken Minecraft ve CS:GO'da 60 FPS aldığım zamanlar pek akıcı olmuyordu fakat 120 FPS aldığım zamanlarda daha akıcı oluyordu. Başka bir oyunda bu duruma denk gelmedim.
Şimdi anladım hocam yani Hz değeri göz ile alakalı akıcılığı sağlıyor Fps artarsa akıcılık da artıyor.

Hocam FPS değeri artıp HZ değeri sabit kalırsa nasıl akıcılık artıyor? Monitör direk limit koymuyor mu saniyede 60 kare göstereceğim diye?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı