60 Hz monitörde en fazla 60 FPS mi görebiliriz?

Chuck Norris

Hectopat
Daha fazla  
Valorant'ta 60 Hz monitor ile oynadığımızda 150-200 FPS alan sistem olsa bile biz 60 FPS mi almış oluyoruz yoksa farklı bir mevzu mu var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant'ta 60 Hz monitor ile oynadığımızda 150-200 FPS alan sistem olsa bile biz 60 FPS mi almış oluyoruz yoksa farklı bir mevzu mu var?
Monitörünüz 60 Hz ise gerekirse 500 FPS alın, siz yine de 60 FPS hissedeceksiniz.

60 Fps görmüş oluyorsun monitörün yenileme hızı bu çünkü. İster 60 fps al ister 6000 fps al yine de 60 fps göreceksin.

Oyundaki FPS'ni 60'a sabitle. Ekran kartın boş boş debelenmesin yeni görüntüler oluşturacağım diye.

60 FPS'ye de sabitleyebiliyorsun ya da normalde kaç FPS alıyorsan o FPS'yi de alabilirsin.

60 FPS'ten fazla görmezsin ama yanlış bilmiyorsam yüksek FPS'lerde mouse hareketlerin oyunda daha akıcı oluyor.

Hayir FPS monitörden bagimsiz. O dediginiz 60 Hz ekran yenileme hızı FPS'le hiçbir alakası yok 60Hz monitorde 300 400 FPS bile alabilirsiniz sadece mesela atıyorum ki 144Hz, ekrana göre daha az akıcıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet ama yüksek fps alman karelerin gecikmesini azaltır. Bundan dolayı 60 Hz monitörde bile 200 fps alırsanız 70 fps'den çok daha iyi hissedersiniz.

Hayir FPS monitörden bagimsiz. O dediginiz 60 Hz ekran yenileme hızı FPS'le hiçbir alakası yok 60Hz monitorde 300 400 FPS bile alabilirsiniz sadece mesela atıyorum ki 144Hz, ekrana göre daha az akıcıdır.
Şimdi ben 60 Hz bir monitorle oynasam 60 Fps olacağı için kasma olayı olur mu yoksa normal 200 Fps alır ama 60 Hz gibi mi görürüm o kısmı anlamadım.
60 FPS'ten fazla görmezsin ama yanlış bilmiyorsam yüksek FPS'lerde mouse hareketlerin oyunda daha akıcı oluyor.
Ama 60 Hz lik bir monitör ile 200 Fps alıyorum ve 200 Fps gösteriyor ? O kısmı anlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…