60 Hz vs 120 Hz ekran yenileme hızı farkı anlaşılmıyor

elfmiyim

Picopat
Yine canımın sıkıldığı şu saatlerde bir konuyla geldim.
iPad Air M.2 kullanıyorum ekranı 60 Hz.
iPhone 15 Pro kullanıyorum ekranı 120 Hz.
Bazen yorumlarda görüyorum, sakın iPad Air almayın ekranı 60 Hz, pişman olursunuz, gözleriniz kanar, beyniniz patlar vs. vs. Şeklinde.
Ben yıllardır iPad ve iPhone kullanıyorum. 10.yılı devirdim. Ben mi körüm, benim mi zihinsel problemlerim var? Bu iki ekran yenilemesi arasındaki farkı ben anlayamıyorum. Evde bir adet de iPhone 11 var. Geçişlerdeki "tıkırtılı geçiş" nadiren iPhone 11'de fark ediliyor kabul ama, iPad Air'da yemin ederim fark edilmiyor ya.
Bu "pişman olursun, hayatının hatasını yaparsın, gözlerin kanar"cılar gerçekten ciddi mi ben onu merak ediyorum.
Vallahi abarttığınız kadar fark yok ya. Ekran yenileme hızı yüzünden, ipad/iphone'a karar vermiş adamı Samsung'a Huawei'e falan yönlendiriyorlar abi yapmayın.
Yoksa gerçekten ben mi sorunluyum, doktora mı gideyim?

Ya cihazda ya gözünüzde (hakaret olarak algılamayın) bir sorun var sanırsam çünkü ben 144 Hz'den 60 Hz'e geçince bakamıyorum laptopun ekranına.

Birisi tablet birisi telefon oldugu icin olabilir mi? Ekran boyutlari biraz farkli ya hani. Benim arkadasim iphone 15 kullaniyor 60hz. Bende s23 var 120hz. Ekrandaki fark cok bariz anlasiliyor.

Fark olmadığını söylemedim. İnsanların bu farkı birisi yerde birisi gökteymişçesine “AMAN HA SAKIN SAKIN” şeklinde göstermelerine tepki gösterdim.

Peki şunu sormak istiyorum. Algılamıyorsak da böyle bir fark mevcut dediniz ya, algılamıyorsak ne işimize yarayacak? Tüm samimiyetimle soruyorum.

Kulağınızın arkasını görmüyorsunuz diye, var olmadığını göstermez. Algılayamasak da böyle bir fark mevcut. Sizin kullanım şekliniz veya deneyiminiz bunu algılayamıyor olabilir.

Ya cihazda ya gözünüzde (hakaret olarak algılamayın) bir sorun var sanırsam çünkü ben 144 Hz'den 60 Hz'e geçince bakamıyorum laptopun ekranına.
iPhone 11 de belli olmasından, iPad ekranında belli olmamasından da bahsettim. 11 deki takılmayı kabul ettim. Ama iPadte gerçekten insanların abarttığı kadar göze batma yok.

60 Hz ile 120 Hz arasındaki farkı anlayamıyorsan doktora gideiblirsin :D
Ya da ayarlarda açık değildir, çünkü belirli bir fark var.
Hemen gidiyorum yola çıktım şu anda.

Birisi tablet birisi telefon oldugu icin olabilir mi? Ekran boyutlari biraz farkli ya hani. Benim arkadasim iphone 15 kullaniyor 60hz. Bende s23 var 120hz. Ekrandaki fark cok bariz anlasiliyor.
Telefonda belli olmasını bende yazdım. İPadte insanların abartttığı kadar belli olmamasından bahsediyorum.

iPhone 11 de belli olmasından, iPad ekranında belli olmamasından da bahsettim. 11 deki takılmayı kabul ettim. Ama iPad'de gerçekten insanların abarttığı kadar göze batma yok.
Garip, ben telefonumdaki 60 Hz'e tamamken laptopumdakine tamam değilim.

Fark olmadığını söylemedim. İnsanların bu farkı birisi yerde birisi gökteymişçesine “AMAN HA SAKIN SAKIN” şeklinde göstermelerine tepki gösterdim.

Peki şunu sormak istiyorum. Algılamıyorsak da böyle bir fark mevcut dediniz ya, algılamıyorsak ne işimize yarayacak? Tüm samimiyetimle soruyorum.

iPhone 11 de belli olmasından, iPad ekranında belli olmamasından da bahsettim. 11 deki takılmayı kabul ettim. Ama iPadte gerçekten insanların abarttığı kadar göze batma yok.

Hemen gidiyorum yola çıktım şu anda.

Telefonda belli olmasını bende yazdım. İPadte insanların abartttığı kadar belli olmamasından bahsediyorum.
Belli ki bu fark sizi tatmin etmemiş. Herkes için devasa fark yaratacak diye bir şey yok. Benim telefonum ve bilgisayarımda 60 ile 120 arasında geçiş yaptığımda önemli fark oluyor ve 60hz den rahatsız oluyorum. Siz 60'a okeyseniz sorun yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı