60 Hz vs 144 Hz

Godlixy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i5-6600 | Sapphire Pulse RX 590
60 Hz'den 144 Hz monitöre geçiş yapsam ne gibi farki olur? Yeni monitör alınmalı mı? Aralarındaki farklar nelerdir? Fazla görüntü farklari olur mu? Mesela benim arkadaşım 1660S ekran kartıyla 60 Hz monitör kullanıyor. Resimlerle anlatirsaniz sevinirim.

Oyunlar daha akıcı gözükür, FPS rekabetçi türü oyunlarda potansiyelinizi daha rahat kullanabilirsiniz.

Şahsen ben günümüzde artık en az 144hz kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

60 Hz'den 144 Hz monitöre geçiş yapsam ne gibi farki olur? Yeni monitör alınmalı mı? Aralarındaki farklar nelerdir? Fazla görüntü farklari olur mu? Mesela benim arkadaşım 1660S ekran kartıyla 60 Hz monitör kullanıyor. Resimlerle anlatirsaniz sevinirim.

144Hz de FPS oyunlarında eğer 144+FPS alıyorsanız adamları 60Hz'den daha erken görebilirsiniz. Masaüstünde bile akıcılık farkı oluşuyor.

1679158167799.jpeg

Gibi. 60 Hz de vurdum ölmedi sorunun cevabı oluyor.

Çok farkı var ayrıca FPS oyunlarında daha iyi oynuyorsun 144'ten 60 Hz'e inince mouse kasıyor gibi donarak gidiyor.

Ekranın tazeleme değeridir o değerler, yani görüntünün saniyede kaç kere değiştiği.

Saniyede 144 kare değiştiğinde, 60 karede gördüğün her karenin arasına en az 1 kare daha girmiş olacak. Bu da akıcılığı arttıracak.
A pozu ve B pozu verirken çekilen fotoğrafların arasına bir de bu iki poz arasında geçiş yapılırken çekilmiş bir fotoğraf daha koymak gibi bir şey.

144 Hz çağ atlamak gibi oluyor.144 Hz alışınca 60 Hz rahatsız ediyor insanı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı