Çözüldü %60 klavyedeki eksik harfler nasıl kullanılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

qarsu

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
%60 klavyeye geçiş yapmak istiyorum ama araştırınca hiçbir klavyede Türkçe harfleri göremedim. Bu gündelik kullanımda büyük bir sıkıntı yaratır mı? Virgülü falan başka bir harf olarak atayabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
%60 klavyeye geçiş yapmak istiyorum ama araştırınca hiçbir klavyede Türkçe harfleri göremedim. Bu gündelik kullanımda büyük bir sıkıntı yaratır mı? Virgülü falan başka bir harf olarak atayabilir miyim?

Hayır olmaz.

1685487251907.png

Bu görsele bakarsan hangi tuş için nereye basman gerektiğini anlarsın. İngilizce klavye ile TR Q arasında neredeyse fark yok. Mesela Ğ basmak istiyorsan [ tuşuna basacaksın.
Virgül zaten var enter üstündeki tuş virgül. Onun haricinde kullanırsınız bir sıkıntı olmaz F tuşları için FN ve sayı tuşlarını kullanmanız gerekiyor örneğin F1 için FN+1 gibi.

Hayır olmaz.

1685487251907.png

Bu görsele bakarsan hangi tuş için nereye basman gerektiğini anlarsın. İngilizce klavye ile TR Q arasında neredeyse fark yok. Mesela Ğ basmak istiyorsan [ tuşuna basacaksın.

Çözüm
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır olmaz.

Eki Görüntüle 1800636
Bu görsele bakarsan hangi tuş için nereye basman gerektiğini anlarsın. İngilizce klavye ile TR Q arasında neredeyse fark yok. Mesela ğ basmak istiyorsan [ tuşuna basacaksın.

Hocam bu klavyenin modeli nedir acaba? Ve ne zamandır kullanıyorsunuz, memnun musunuz?

Klavyede eksik harf olmaz, klavye düzenini Turkish Q yaparsanız olduğu gibi kullanabilirsiniz. English Q klavyenin bazı tuş yerleşimleri farklı fiziksel olarak ama alışırsınız hemen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı