Çözüldü %60 klavyedeki eksik harfler nasıl kullanılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

qarsu

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
%60 klavyeye geçiş yapmak istiyorum ama araştırınca hiçbir klavyede Türkçe harfleri göremedim. Bu gündelik kullanımda büyük bir sıkıntı yaratır mı? Virgülü falan başka bir harf olarak atayabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
%60 klavyeye geçiş yapmak istiyorum ama araştırınca hiçbir klavyede Türkçe harfleri göremedim. Bu gündelik kullanımda büyük bir sıkıntı yaratır mı? Virgülü falan başka bir harf olarak atayabilir miyim?

Hayır olmaz.

1685487251907.png

Bu görsele bakarsan hangi tuş için nereye basman gerektiğini anlarsın. İngilizce klavye ile TR Q arasında neredeyse fark yok. Mesela Ğ basmak istiyorsan [ tuşuna basacaksın.
Ben yeni geçtim ayrıca fonskiyon tuşları olmadan biraz sıkıntı oluyor FN ile kullanmak, bence %75 daha iyi. Bazı oyunlarda mesela Minecraft, FN+3+t işe yaramıyor. Ama ayrı F3 tuşu olan bir klavyede F3+t yaptığımda çalışıyor.

Hocam ilk FN+3 basın ardından FN i bırakıp 3'e basılı tutarken sadece t ye basın bende o şekilde çalışıyor.

@qarsu,
Yapmanız mümkün, Windows ayarlarından 2 tane klavye ekleyeceksiniz. Birisi Amerika uluslararası diğeri ise Türkçe olacak şekilde yaptıktan sonra, crtl+Shift yaparak Türkçe harflere geçiş yaparsınız. Tuş dizilimini biliyorsanız zorluk çekmezsiniz. En basitinden üstüne harfleri yapıştırırsınız.

Hocam bu klavyenin modeli nedir acaba? Ve ne zamandır kullanıyorsunuz, memnun musunuz?

Selamlar. Fotoğraftaki cihaz bana ait değil ancak aynısı bende de var. Kendisi Gamenote Havit KB435L. Memnunum ancak bütçedeki cihazlara da bakmak gerek. Sizin Flare'a dokunamaz bile bu arada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı