Çözüldü %60 klavyedeki eksik harfler nasıl kullanılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

qarsu

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
%60 klavyeye geçiş yapmak istiyorum ama araştırınca hiçbir klavyede Türkçe harfleri göremedim. Bu gündelik kullanımda büyük bir sıkıntı yaratır mı? Virgülü falan başka bir harf olarak atayabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hayır olmaz.

Bu görsele bakarsan hangi tuş için nereye basman gerektiğini anlarsın. İngilizce klavye ile TR Q arasında neredeyse fark yok. Mesela Ğ basmak istiyorsan [ tuşuna basacaksın.
Virgül zaten var enter üstündeki tuş virgül. Onun haricinde kullanırsınız bir sıkıntı olmaz F tuşları için FN ve sayı tuşlarını kullanmanız gerekiyor örneğin F1 için FN+1 gibi.

Ben yeni geçtim ayrıca fonskiyon tuşları olmadan biraz sıkıntı oluyor FN ile kullanmak, bence %75 daha iyi. Bazı oyunlarda mesela Minecraft, FN+3+T işe yaramıyor. Ama ayrı F3 tuşu olan bir klavyede F3+T yaptığımda çalışıyor.

Hayır olmaz.

Bu görsele bakarsan hangi tuş için nereye basman gerektiğini anlarsın. İngilizce klavye ile TR Q arasında neredeyse fark yok. Mesela Ğ basmak istiyorsan [ tuşuna basacaksın.

Çözüm
Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bu klavyenin modeli nedir acaba? Ve ne zamandır kullanıyorsunuz, memnun musunuz?

Klavyede eksik harf olmaz, klavye düzenini Turkish Q yaparsanız olduğu gibi kullanabilirsiniz. English Q klavyenin bazı tuş yerleşimleri farklı fiziksel olarak ama alışırsınız hemen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…