%60 klavyeye geçiş yapmak istiyorum ama araştırınca hiçbir klavyede Türkçe harfleri göremedim. Bu gündelik kullanımda büyük bir sıkıntı yaratır mı? Virgülü falan başka bir harf olarak atayabilir miyim?
%60 klavyeye geçiş yapmak istiyorum ama araştırınca hiçbir klavyede Türkçe harfleri göremedim. Bu gündelik kullanımda büyük bir sıkıntı yaratır mı? Virgülü falan başka bir harf olarak atayabilir miyim?
Bu görsele bakarsan hangi tuş için nereye basman gerektiğini anlarsın. İngilizce klavye ile TR Q arasında neredeyse fark yok. Mesela Ğ basmak istiyorsan [ tuşuna basacaksın.
Virgül zaten var enter üstündeki tuş virgül. Onun haricinde kullanırsınız bir sıkıntı olmaz F tuşları için FN ve sayı tuşlarını kullanmanız gerekiyor örneğin F1 için FN+1 gibi.
Ben yeni geçtim ayrıca fonskiyon tuşları olmadan biraz sıkıntı oluyor FN ile kullanmak, bence %75 daha iyi. Bazı oyunlarda mesela Minecraft, FN+3+T işe yaramıyor. Ama ayrı F3 tuşu olan bir klavyede F3+T yaptığımda çalışıyor.
Bu görsele bakarsan hangi tuş için nereye basman gerektiğini anlarsın. İngilizce klavye ile TR Q arasında neredeyse fark yok. Mesela Ğ basmak istiyorsan [ tuşuna basacaksın.
Eki Görüntüle 1800636
Eki Görüntüle 1800636
Bu görsele bakarsan hangi tuş için nereye basman gerektiğini anlarsın. İngilizce klavye ile TR Q arasında neredeyse fark yok. Mesela ğ basmak istiyorsan [ tuşuna basacaksın.
Klavyede eksik harf olmaz, klavye düzenini Turkish Q yaparsanız olduğu gibi kullanabilirsiniz. English Q klavyenin bazı tuş yerleşimleri farklı fiziksel olarak ama alışırsınız hemen.