60 OBP sıkıntı çıkarır mı?

Geçmiş olsun hocam.

Çok iyi bir derece istemiyorum ama iyi bir üniversiteye girmek istiyorum.
Çok çalışmaya başla ama kendini de yıpratma 10 sınıf konuları hafiftir rahat olacaktır ayrıca gelecek yaz 11. sınıfa geçerken TYT konularına da başlamalısın bunu unutma sağlam bir çalışma ile kapatılamayacak bir açığın yok ama çalışmayıp da 12. sınıfta 60 obp ile sınava girersen sana sıkıntı çıkarır.

Hedefin yüksek iğrenç bir obp değeri. 85 ortalama bile çok fazla geriye atarken 60 seni ilk 30k'dan ilk 45-50k'ya atar

Önümüzdeki 3 yılda yeterince çalışıp ortalamanı 90'nın üzerinde tutarsan 4 yılda ortalama olarak minimum 81 oluyor bu da seni OBP olarak çok da olumsuz etkilemez. Daha kötü OBP ile iyi diyebileceğimiz derece yapan öğrencilerle karşılaşmıştım. Son yıllarda OBP'nin etkisi arttırılsa da ben olsaydım hala elimdeyken derslerime çalışırdım geçmişi değiştiremezsin ama geçmişinin olumsuz etkilerinden çalışarak kurtulabilirsin. Notlarının düşmesinin nedenlerinden biri yazılıların klasik olmasından kaynaklıydı muhtemelen. Bu uygulama devam etmeyeceği için senin için daha kolay olacaktır.
Notlarını yüksek tutmak için tavsiyeler:
-Önemli derslerden iki tane soru bankası al biri konu anlatımlı kolay bir fasikül olsun diğeri zor bir soru bankası olsun. Fasiküllerle öğretmenlerinden her zaman 1 konu önde ol ve önceden çalış. Zor soru bankasını ise öğretmenlerinle paralel olarak ilerlet.
-Derslerde not tut çünkü derslerde not tutmak için dersi dinlemek zorunda kalacaksın.
-Edebiyat dersinin devlet kitabındaki metinlerin kitaplarını alıp okuyabilirsin.
Ben bunları 9. sınıfta uygulayarak Devlet lisesinde 98 ortalama ile tamamladım.
İyi şanslar ve iyi çalışmalar dilerim.

İyi bir şirkette çalışmak için en iyi üniversiteler şart mı? Yazılım düşünüyorum.

İyi bir şirkette çalışmak için en iyi üniversiteler şart mı? Yazılım düşünüyorum.
Ben şahsen yazılım sektörünün yapay zekanın da gelişmesiyle iş imkanlarının azalacağını düşünüyorum. Ama gerçekten çok iyi bir üniversiteye gidebilirsen veya bu sektörde tanıdıklarınız varsa yazılım okuyabilirsin. Yani bence yazılım için iyi bir üniversite şart.

Bunun için bu OBP sıkıntı çıkarır mı?

Eğer ilerleyen zamanlarda telafi edip sıkı çalışırsanız önünüzde hiçbir şey duramaz fakat obp önümüzdeki dönemde ne yazık ki sizin için sıkıntı olacak. Kendinizi daha fazla zorlamanız gerekebilir.

Bu uygulama devam etmeyecek derken? Sınavlar test mi olacak?
Öğretmenlerin tercihine bağlı olacak diye biliyordum, yanılmışım kusura bakmayın. Bu uygulama hala devam edecekmiş malesef. Kusura bakmayın herkesten özür diliyorum.

Bahsettiğim gibi önümüzdeki 3 sene boyunca yıllık ortalamalarını 90 nın üzerinde tutarsan sorun çıkarmaz. OBP ni yükseltmek için Açık Liseye de geçebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…