Önümüzdeki 3 yılda yeterince çalışıp ortalamanı 90'nın üzerinde tutarsan 4 yılda ortalama olarak minimum 81 oluyor bu da seni OBP olarak çok da olumsuz etkilemez. Daha kötü OBP ile iyi diyebileceğimiz derece yapan öğrencilerle karşılaşmıştım. Son yıllarda OBP'nin etkisi arttırılsa da ben olsaydım hala elimdeyken derslerime çalışırdım geçmişi değiştiremezsin ama geçmişinin olumsuz etkilerinden çalışarak kurtulabilirsin. Notlarının düşmesinin nedenlerinden biri yazılıların klasik olmasından kaynaklıydı muhtemelen. Bu uygulama devam etmeyeceği için senin için daha kolay olacaktır.
Notlarını yüksek tutmak için tavsiyeler:
-Önemli derslerden iki tane soru bankası al biri konu anlatımlı kolay bir fasikül olsun diğeri zor bir soru bankası olsun. Fasiküllerle öğretmenlerinden her zaman 1 konu önde ol ve önceden çalış. Zor soru bankasını ise öğretmenlerinle paralel olarak ilerlet.
-Derslerde not tut çünkü derslerde not tutmak için dersi dinlemek zorunda kalacaksın.
-Edebiyat dersinin devlet kitabındaki metinlerin kitaplarını alıp okuyabilirsin.
Ben bunları 9. sınıfta uygulayarak Devlet lisesinde 98 ortalama ile tamamladım.
İyi şanslar ve iyi çalışmalar dilerim.