60 yaşın üstü oy vermeli mi?

@Ranger1 Zaten Cumhuriyet rejiminin kültürünü küçük yaşta halka empoze etmez (veya şeriatçıların değimi ile beyin yıkama, dinsizleştirme vs) isek sıkıntının rejimde olduğunu görürüz, ya halk ya rejim değişmeli (ki ülkemizin Feodalistik düşünceye saçma sapan bir yaklaşma potansiyeli varken halkın Cumhuriyet rejimine ayak sağlamasını tercih ederim, eskinin damat paşası ile şimdinin damat bakanını görüyoruz zaten, daha da fazla kan bağı adı altında halkın hakkını yemeye gerek yok).
Yalnız konu o değil, konu bir kimsenin oy verme veya vermemesi gerektiği ben tüm cümlelerimi yalnız bu 2 kelime üzerine kurdum Rejim hükumet filan konu çok sapar oralara girmeden parça parça ele almak lazım.
Feodalite olması için sadece zengin kesimin oy verebilmesi gerekir. Bence nasıl herkes araba kullanamıyorsa herkes de oy verememeli. Oy vermek için de ehliyet çıkarılabilir demek istiyorum ama bizim ülkede o da suistimal edilir. Sanırsam kafası çalışan birilerinin seçilmesini, eğitim sistemini düzeltmesini ve bu eğitim sistemiyle yetişmiş kafası çalışan bir neslin oy vermesini beklemekten başka çaremiz yok, ona da eğer ömrümüz yeterse 😂
Feodal yapıda sadece zengin kişi oy vermesi diye bir şey yoktur, nispeten yarım bir doğruluk. Burjuva Soyluların, Devlet adamları ve ailelerin, zenginlerin, eğitimli kişilerin(günümüzde öğretmen, doktor, polis askeri, CEO, yöneticiler, Finans çalışanları veya Finansmanlar yada kısaca mavi yakaları katabiliriz not: Orta çağdaki burjuva ile yakın çağdaki burjuva kavramları genişlemiştir, orta çağda kısaca zengin diyebilirsin ancak yakın .ağda dar bir kavram olur tüm saydıklarım burjuva sınıfı olarak düşünülür; Bu Feodal yapı için geçerli) tüm bu kişiler oy verebilir ve ülkeyi bunlar yönetir veya katkısı olur bahsettiğim mantık budur. Bu cümlemin üzerine tekrar okuyunuz önceki yazımı.
 
Son düzenleme:
Rejim hükumet filan konu çok sapar oralara girmeden parça parça ele almak lazım.
Ben de bu konu hakkında kendi fikirlerimi günümüzde eleştirmeye ve övmeye yakın olan kişilerin de anlayabileceği kelimeler kullanarak anlatmaya çalıştım fakat ucu açık ve konu dışına çok rahat çıkabilecek, tamamen başka bir konuda bir tartışma konusu bu fakat bu konu ile bağlantısı eskilerin oy verdiği kesime oy vermesinin sebebi ''Yol yaptık, köprü yaptık'' söylemleri (tabi yaşı adamın bir tarafında olmaz KDV, ÖTV vs zaten çünkü yaşlandığı için son model parçalar yerine tam teşekküllü hastaneyi tercih eder, zaten yapılması gereken -hatta 1 asırlık Cumhuriyet tarihinde Mustafa Kemal döneminden sonra düzgün bir yatırım yapıldığına inanmadığım- bir eksiklik üzerinden prim kasmak bence bu fakat bu konu da bir tartışma konusu) ve laikliği savunmayan yaşlıların ve savunan yaşlıların inatla iktidar ve ana muhalefete oy vermesi, başka parti aramaması (ve bu hemen hemen her tarihte böyle olmuş, sadece günümüze has değil).
 
Ben de bu konu hakkında kendi fikirlerimi günümüzde eleştirmeye ve övmeye yakın olan kişilerin de anlayabileceği kelimeler kullanarak anlatmaya çalıştım fakat ucu açık ve konu dışına çok rahat çıkabilecek, tamamen başka bir konuda bir tartışma konusu bu fakat bu konu ile bağlantısı eskilerin oy verdiği kesime oy vermesinin sebebi "Yol yaptık, köprü yaptık" söylemleri (tabii yaşı adamın bir tarafında olmaz KDV, ÖTV vs zaten çünkü yaşlandığı için son model parçalar yerine tam teşekküllü hastaneyi tercih eder, zaten yapılması gereken -hatta 1 asırlık Cumhuriyet tarihinde Mustafa Kemal döneminden sonra düzgün bir yatırım yapıldığına inanmadığım- bir eksiklik üzerinden prim kasmak bence bu fakat bu konu da bir tartışma konusu) ve laikliği savunmayan yaşlıların ve savunan yaşlıların inatla iktidar ve ana muhalefete oy vermesi, başka parti aramaması (ve bu hemen hemen her tarihte böyle olmuş, sadece günümüze has değil).

Dediğim gibi konu çok sapar, çok ama çok uzun konular bunlar yazı ile de olmaz tek tek kelimeleri açıklık getirilerek tartışılmalı. Ama ben yaşlıları anlıyorum liseli dönemlerimde salaklar derdim anlamazdım ancak şu an anlıyorum. Mesela benim Büyük Annem anlatır, oğlum ben diyabet hastalığım için dibimdeki hastahanede muayene olamıyordum SGK'nın taa İzmir'in öteki ucundaki hastahanesine gitmek zorundaydım derdi.
Annem ise sıra beklerken işimden kovuldum gençliğimde diye uzuun, uzun o dönemleri anlatırlar bana.
Düşünebiliyor musunuz o dönemi, kaosu? Ben ise astım hastasıyım acil bir durumda ben SGK hastahanesine mi gidecektim, bu durumda burada yazı yazamıyor olurdum muhtemelen ve o dönemde SGK çoğu ilacı karşılamazmış Cumhurbaşkanı'nın dediği doğru borç içindeydi ve en basit ihtiyacımız sağlığımı ile ilgilenilmiyordu diyor annem, yollar yoktu hava tahminleri doğruluk payı yarıdan bile çok daha azdı diye anlatırlar bana hala.

Şimdi o dönemde yaşıyor olsaydım muhtemelen bende bu düşüncede olurdum, onlar yanlış mı düşünüyor şu an bence hayır, biz yanlış mıyız bence hayır. İşte kuşak çatışması her şeyi 10-15 yıl belirleyecek böyle bir kritik eşikteyiz bu kuşak çatışmasına neden olan yaş farkı yok olmak üzere. Ve bu dönemde ne devlet kademesinde ne halk arasında kaos kesinlikle yaşanmamalı böyle bir dönüm noktasında, bakın iyidir kötüdür bu farklı ancak ülkelerin ve insanlığın kritik eşikleri vardır, yenilenme dönemleri, bu dönemde en stabil ve en tecrübeli kim olursa olsun A veya B kişisi mevcut kademede kalmalı. Tecrübe yatsınamaz...
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı