600-650 bin TL'ye araç önerisi

Merhaba,

600-650 bin TL bütçeye ilk aracımı almak istiyorum. 170.000 km altında, piyasası olan, 2012 model ve daha yeni, senede birkaç defa uzun yola çıkabileceğim bir araç olsun istiyorum. Ankara'da yaşıyorum, işe gidip geldiğim güzergahta çok yoğun bir trafik olmuyor. Manuel araçlar daha uygun olduğu için bu nedenle manuel bakıyorum. Benim bulduğum araçları aşağıya yazıyorum.

Her türlü öneriye açığım.

1. 2016 model 2017 trafiğe çıkışlı beyaz renk Clio touch 1.5dCi 153.000 km - Boya/değişen/kazası yok. Bir tanıdığımın aracı. Sıfır kış lastikleriyle beraber 615.000₺ istiyor. Touch pakete ek olarak double ekran takılı ve 17 çıkışlı olduğu için 75 bg yerine 90 bg. Bu araçta arka camların manuel olması ve kol dayama gibi ekstraların olmaması beni biraz itiyor açıkçası.
  2. 2014 model siyah renk Volkswagen polo 1.4TDI Comfortline 141.000 km - arka tampon ve arka sol çamurluk lokal boyalı, bunlara bağlı olarak 2500₺ trameri var. Başka değişen boya yok. Kışlıklar ile beraber 615.000₺ istiyor. Bu araç için siyah renk olması, sis farlarının olmaması ve USB girişinin olmayışı gibi olumsuz görüşlerim var.
Bunlar dışında Seat ıbiza ve Kia ceed bakıyorum fakat onlarda bu tarz gözüme uygun gelen bir araç göremedim henüz.
Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

2012-2016 arası 1.5dci ve 1.6dci Megane'da bakabilirsiniz. Yerli üretimi yapıldı ve parça sıkıntısı yok.

Paket sıralaması olarak
Business<Extreme<Joy<Touch<Icon<GT-Line

Ondan ayrı olarak en doluları 2012 model 1.5dci GT-Line ve 1.6dci GT-Line energy. 2012 için sadece bu paket Avrupa'dan getirildi ve yurtdışı üretim. 2012'den sonraki makyaj ile GT-Line'ların hepsi yerli üretilmeye başlandı, ekipmanı ve kalitesi biraz düştü, ama yine de alınmayacak değil.

Bunun dışında sport tourer modelleri wagon anlamına geliyor, ilk arabanız olarak size büyük gelebilir, o yüzden tavsiye etmiyorum.

Merhaba,

600-650 bin TL bütçeye ilk aracımı almak istiyorum. 170.000 km altında, piyasası olan, 2012 model ve daha yeni, senede birkaç defa uzun yola çıkabileceğim bir araç olsun istiyorum. Ankara'da yaşıyorum, işe gidip geldiğim güzergahta çok yoğun bir trafik olmuyor. Manuel araçlar daha uygun olduğu için bu nedenle manuel bakıyorum. Benim bulduğum araçları aşağıya yazıyorum.

1. 2016 model 2017 trafiğe çıkışlı beyaz renk Clio touch 1.5dCi 153.000 km - Boya/değişen/kazası yok. Bir tanıdığımın aracı. Sıfır kış lastikleriyle beraber 615.000₺ istiyor. Touch pakete ek olarak double ekran takılı ve 17 çıkışlı olduğu için 75 bg yerine 90 bg. Bu araçta arka camların manuel olması ve kol dayama gibi ekstraların olmaması beni biraz itiyor açıkçası.
  2. 2014 model siyah renk Volkswagen polo 1.4TDI Comfortline 141.000 km - arka tampon ve arka sol çamurluk lokal boyalı, bunlara bağlı olarak 2500₺ trameri var. Başka değişen boya yok. Kışlıklar ile beraber 615.000₺ istiyor. Bu araç için siyah renk olması, sis farlarının olmaması ve USB girişinin olmayışı gibi olumsuz görüşlerim var.
Bunlar dışında Seat ıbiza ve Kia ceed bakıyorum fakat onlarda bu tarz gözüme uygun gelen bir araç göremedim henüz.
Opel İnsignia (denk gelmesi lazım) veya Astra J 1.4T.

Opel Insignia (denk gelmesi lazım) veya Astra J 1.4t.

Astra J'lerin 1.4'ü güzel ama çok yakıyor. Hiçbir şekilde araç 9-10'dan aşağı düşmüyor ki bu hiçbir şekilde gazlanmamış görülebilecek en düşük tüketim. Bütçe 650.000 civarındaysa bu tüketim cep yakabilir. Motorun bir sıkıntısı yok senelerce sorunsuz binersiniz tek sıkıntısı çok yakması. 1.4 yerine 1.6 dizellere bakılabilir.

Astra J'lerin 1.4'ü güzel ama çok yakıyor. Hiçbir şekilde araç 9-10'dan aşağı düşmüyor ki bu hiçbir şekilde gazlanmamış görülebilecek en düşük tüketim. Bütçe 650.000 civarındaysa bu tüketim cep yakabilir. Motorun bir sıkıntısı yok senelerce sorunsuz binersiniz tek sıkıntısı çok yakması. 1.4 yerine 1.6 dizellere bakılabilir.
Daha sağlam olması bence daha mantıklı bir öncelik.

Daha sağlam olması bence daha mantıklı bir öncelik.

Bu kasanın dizelleri de sıkıntılı motorlar değil. Alanı üzmeyen motorlar ikisi de. İkisinin fark olarak 1.4 daha performanslı bir motor ve performansın hıncını benzinden fazlasıyla çıkartıyor. 1.6 ise 1.4 kadar seri değil ama şehir içi/dışı için gayet yeterli bir motor. Yakıt verileride fena değil. Bence ilk araba olarak dizel tercih edilebir fakat gencim, kanım hızlı akıyor diyenler için 1.6 1.4 kadar tatmin eder mi bilmem.

Opel İnsignia (denk gelmesi lazım) veya Astra J 1.4T.
Yakıt tüketimi fazla bu bütçede temizi alınmaz piston kırma vs gibi kronik sorunları var Astra J de en sorunsuz 1.3 ile 1.6 dizel en keyiflisi 1.6t ama ondanda fazla yok ve onunda sorunları mevcut

Merhaba,

Polo mantıklı gibi hocam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı