600-800 TL taksit ile PC toplama

Onur2525

Hectopat
Daha fazla  
Beyler herkese meraba youtube'da videolarini izlesemde foruma yeni üye oldum benim bitane 2008 yilindan kalma PC var. Evkur'dan almistik almaz olaydık. 2500 TL'ye o zaman şu anda ozelliklerini yazamam, calisiyorum.

Fakat en son fifa 15 kaldirmadi diger oyunlarida kasarak oynadik. Rome Totalvar oyununu acti fakat acayip kasmasina rağmen oyunun tutkunu oldugum icin aldiris etmedim. Oynadim ekran titriyordu resmen. Aklimda kalan PC ozelllikleri 2.4 GHz islemci heralde ekran kartinin sondan ikinci rakamı 0. :)

Bi kacgun once ekrana goruntu gelmiyordu cozum bulamadim.

RAM degistim olmadi PSU zaten 30 liralik. 220 volt 6 senede sadece PSU degisti cok garip eski PSU evde. Sobayi yakinca calisiyordu PC. Bi sekilde aciyorduk o zaman bu zaman sadece PSU değisti halen daha 30 liralik PSU var. 220 volt neyse.

Yeni PC toplamaya karar verdim. Hem oyun hem normal kullanim icin alacağım. Yani amator fotografci oldugum icin Adobe PhotoShop CC'yi kasmadan acicak kolaylikla photoshop yapabilecegim bir PC gelecekte Fifa serisi total var serisi acacak bir PC.

Toplamak istiyorum:

En başta aylik gelirim 1100 TL

Eğer ailemden paraya mudaheleyi az tutabilirsem paramin tamamiyla iyi parcalar almak istiyorum.

İlk olarak PSU seasonik 850 voltluk var onu alacağım. Fiyati yaklasik 650 700 arasi her ay paramin bikismiyla parca alacam. Sizden ricam paramin 800 ile 1000 liralik kismina kadar bazen sadece ekran karti icin 1000 lira olabilir SSD anakart HDD gibi parcalarda max. 500 600 olsun bana parca onerin beyler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maximum 9 taksit yapılabildiği için, arkadaşın bütçesi 7000 lira civarında olduğunu varsayarak, Technopat'ın topladığı sistemin aynısını topla diyorum.

Bu sana bir örnek olsun bu parçalarla 1080p Ultra'da neredeyse her oyunu oynarsın. Eğer fazla geldiyse işlemci i3 6100'e düşürülüp SSD ertelenebilir. Eğer monitörün 1080p değilse bir 300TL monitör parası ayırmanı tavsiye ederim. Parçaları kredi kartı taksitle almayacaksan yani taksitten kastın her ay farkı parçaları almaksa paranı biriktirip hepsini bir anda almanı tavsiye ederim.

2300.png

Bu sana bir örnek olsun bu parçalarla 1080p Ultra'da neredeyse her oyunu oynarsın. Eğer fazla geldiyse işlemci i3 6100'e düşürülüp SSD ertelenebilir. Eğer monitörün 1080p değilse bir 300TL monitör parası ayırmanı tavsiye ederim. Parçaları kredi kartı taksitle almayacaksan yani taksitten kastın her ay farkı parçaları almaksa paranı biriktirip hepsini bir anda almanı tavsiye ederim.

Eki Görüntüle 120031

R9 380 için PSU'yu en az 600W alsa daha sağlam olmaz mı sence hocam?

Sadece sisteme yeterlilik konusunda değil ileride parçaların güncellenmeye daha müsait olması için PSU'yu biraz yüksek tutma taraftarıyım en azından ileride PSU'yu değiştirmek zorunda kalmaz sadece Ram, ekran kartı vs. takar kasayı kapatır ayrıca PSU ne kadar yüksek olursa sistem de o kadar rahat çalışır. Bunları düşünerekten sordum yine de arkadaş bütçesini tam belirtmeden bir sistem tavsiye etmiyim :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı