600 bin TL bütçe ile mining yapılır mı?

Evet forumda çok mesaj kasmaya çalışan kardeşlerimiz var galiba anladığım kadarıyla yazdığında bir mantık aramadım bile bana aylık ortalama 19 20 bin getirisi olacak elimde ekran kartları da mevcut zaten. Zaten konudan çok uzun bir fikir paylaşmış.

Mining ileride biterse elinde patlayacak

YTD.

Zaten elektriği hesapladım yine de fazlasıyla kurtarıyor benim sorum ileride bu mining sistemi biter mi gibisinden.
Bir ara bitmişti. Yanlış hatırlamıyorsam 2019 sonuna kadar canlanmamıştı ve ekran kartı fiyatları çok ucuzdu. 2019 sonlarında 700 liraya falan RX 580 8GB alınıp satılıyordu ikinci elde. 2020 ile mining bir canlandı fiyatlar birden 8-10 kat arttı.
Ne zaman durgunluk dönemine girer, ne kadar sürer bilinmez.

Paranız kendinizin borçsuz bir bütçeyse girilir güzelde kazanç elde edersiniz. kimseyi dinlemeyin kurun derim. Yıllardır mining bitecek deniyor bitmez...

Mining bitse bile bu ekran kartları yine altın değerinde olacak ki zaten kredi çekmiyorum elimde bütçe mevcut zaten.

Ne patlayacak? Tamamı çöp olacakmış gibi konuşuyorsunuz. Kartları geri satar veya alt coin kazmaya devam eder. Alt coin getirisi bile şuan faizden çok çok fazla

İş risk işi bunu biliyorsun zaten. Belki yarın patlar belki 10 yıl sonra patlar belki de hiç patlamaz. Klasik bir düz hesap yapalım. RX 6900 XT üzerinden tanesi 20.000 TL. ETH düşünelim.

25 tane kart aldın diyelim 500.000 TL yapıyor. Bir tane RX 6900 XT yaklaşık 65 MH/s veriyor yani 25 tane kart toplam olarak 1625 MH/s yapıyor. Elektriği de 2 TL'den düşünelim çünkü faturalandırmanız büyük ihtimal 240'ı geçecek. Yani 0.14 cent yapıyor. Yaklaşık 7500 watta güç tüketiminiz olacak.

Size aylık 20.000 TL gibi bir para bırakabiliyor.

Tabii bu kabataslak bir hesap. İşin arkası da var.

Her iş ve yatırım gibi bununda riskli olduğunu söyleyebiliriz. Unutulmaması gereken, risk almadan şuan olduğunuzdan başka bir duruma geçemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…