600 TL GigaFiber uyumlu router veya modem tavsiyesi

Daha fazla  
Merhabalar,
Başlıkta da belirttiğim üzere TürkNet GigaFiber hizmeti için kullanacağım bir modem veya router arayışındayım. TürkNet'in vermiş olduğu ZyXel marka modem her kapatılıp açıldığı veya elektrik kesintisi meydana geldiğinde hiçbir şekilde ne Wi-Fi bağlantısı çalışıyor ne de (arada sırada) ethernet bağlantısı geliyor. Modemin arayüzüne bile ulaşamadığım oluyor. Çözümü modemi komple resetleyip yeniden kurmaktan geçiyor. Bu sorun ilk olduğu vakit TürkNet ekibi modemi değiştirip aynı model yeni modem verdiler. Gelen arkadaşın dediğine göre bu tarz sıkıntılar bu modemde yaşanıyormuş. Bende sürekli uğraşmaktan sıkıldığım için router veya modem arayışına girdim. Aradığım özellikler; sorunsuz, çekim kuvveti iyi, yeni nesil ve gigabit ethernet destekli olması. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Merhaba,
Başlıkta da belirttiğim üzere TurkNet GigaFiber hizmeti için kullanacağım bir modem veya router arayışındayım. TurkNet'in vermiş olduğu ZyXEL marka modem her kapatılıp açıldığı veya elektrik kesintisi meydana geldiğinde hiçbir şekilde ne Wi-Fi bağlantısı çalışıyor ne de (arada sırada) Ethernet bağlantısı geliyor. Modemin arayüzüne bile ulaşamadığım oluyor. Çözümü modemi komple resetleyip yeniden kurmaktan geçiyor. Bu sorun ilk olduğu vakit TurkNet ekibi modemi değiştirip aynı model yeni modem verdiler. Gelen arkadaşın dediğine göre bu tarz sıkıntılar bu modemde yaşanıyormuş. Bende sürekli uğraşmaktan sıkıldığım için router veya modem arayışına girdim. Aradığım özellikler; sorunsuz, çekim kuvveti iyi, yeni nesil ve gigabit Ethernet destekli olması. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Hocam biraz daha uygun fiyatlı önerebileceğiniz bir router var mı acaba? Bir önce ki konuda da yazdım size görürsünüz mutlaka bana Telekom ekipleri Vestel DGW9000 adlı router verdiler hiç memnun değilim değiştirmek istiyorum. Lan portları 100Mbps destekli olduğu için 95Mbps falan görüyorum sadece. Wi-Fi 5GHz'de ise 120Mbps alıyorum. Modem iyi olsa kablolu bağlantıda da bu hızı alırdım. Benim amacım kablolu da 120Mbps hatta üstü hızları görmek. Altyapı çok iyi çünkü verdikleri router kısıtlıyor şu an da beni. Wi-Fi çekim kalitesi de çok kötü ayrıca.

Bir de hocam ben bu cihazı buldum ama sizce iyi midir? Araştırdım hiç bilgi yok bunun hakkında. Bu modelin değil ama bu markanın farklı modellerinin birkaç tane YouTube kutu açılım videosunu falan bulabildim sadece bunun hakkında ne söyleyebilirsiniz? Bütün portları gigabit destekli tam da aradığım router aslında.

Hocam önerileriniz için teşekkür ederim ama bunlar bütçemi aşıyor ne yazık ki. Daha uygun modeller yok mudur?

Bu model nasıldır?

Veya bu model.

Son düzenleme:
600 TL bugünün kuruyla 32 dolar falan ediyor. Hevesinizi kırmak istemem ama yüksekten de uçmamak lazım. 30 dolar bütçeyle 1000/1000 GigaFiber'in hakkını verecek cihaz bulmanız zor hatta imkansız. Bir de aradığım özellikler diye liste yazmışsınız. O paraya iyi bir ADSL/VDSL modem bile alınmıyor maalesef. Anca üstteki arkadaşın eklediği Çinli cihazları değerlendirebilirsiniz. Onlar da 1000/1000 simetrik internette ne kadar iş görür şüpheli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı