Bütçeme göre eş dosttan sıfır, ikinci el bir bilgisayar topladım. Ekran kartım GTX 1070. oyunları ilk açarken üstünde Rampage 500W PSU takılıydı. Oyun açılır açılmaz bilgisayar kendini resetliyordu. PSU'dan kaynaklı olduğunu düşündüm ve bu karantina günlerinde idareten başka 500W PSU taktım. Muhtemelen ilk taktığım Çin malı 500W bile veremeyen bir Power Supply'di. Yeni taktığım PSU oyunları açtı fakat 1 saat sonra "yanıt vermiyor" hatası ile karşılaştım. (GTA 5, Just Cause4) tüm Driver'ler ve gerekli programlar kuruluydu. Yönetici olarak da başlatıyordum ama geçmedi. CS gibi oyunlarda 2-3 saat sonra veriyor bu hatayı. Ekran kartı hariç tüm ürünler sıfır. Daha önce açıldı mı bilmiyorum ama bu ekran kartına uygun PSU arıyorum. Önerilerinize açığım. Bütçem Max 600 TL. Yeterli olur diye düşünüyorum.
Sizin sorununuz PSU yetersizliği değil, kalitesizliği. İşlemciniz ve ekran kartınız stabil elektrik alamıyor o yüzden bu sorunları yaşıyorsunuz. Bu markalardan uzak durmak lazım.
Önerdiğimiz PSU'lardan birini alın yıllarca kullanın.
Bir şey daha sormak istiyorum psu yetersizliğinde ne olur? Üzerinde 500 Watt takılı şuan oyunlarda donma yaşamamın sebebi psu mu? Sorunu anlayabilirsem daha iyi olur. Psu'dan olabileceğini düşündüm ona göre tavsiyelerinizi aldım. yüksek grafik isteyen bir oyunda ekran kartı sıcaklığım 62 ve %52 kullanım vardı.işlemcide 55-60 derece arası sıcaklıktaydı. başka sorun göremedim sizce psu mu?
videoyu bırakıyorum: link
Sizin sorununuz PSU yetersizliği değil, kalitesizliği. İşlemciniz ve ekran kartınız stabil elektrik alamıyor o yüzden bu sorunları yaşıyorsunuz. Bu markalardan uzak durmak lazım.
Önerdiğimiz PSU'lardan birini alın yıllarca kullanın.