600 TL modem tavsiyesi

UmutCan01

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhabalar. İlk olarak yeni bir modem isteme sebebimle başlayayım. Şu anda evimde Türk Telekom 50 Mbit'lik VDSL paket kullanıyorum. Kullandığım modem Türk Telekom'un verdiği TP-Link TD-W9970 V3 modeli. Evim 200 metrekare yalnız akustiği iyi olduğu için tek başına modemin çekim alanı hiç de fena değil. Modeme aktif olarak bağlı cihaz sayısı en fazla 8 oluyor ama aynı anda interneti aktif kullanan cihaz sayısı 4 oluyor (tam olarak 2 cihaz Microsoft teams 2 cihaz da Zoom kullanıyor.) Bu 4 cihazın da aktif internet kullandığı senaryoda çoğu zaman internet kimse için hiçbir şekilde kullanılamaz hale geliyor, Zoom ve teams görüşmelerinde bağlantımız kopuyor. Testlerde gecikme süreleri 300ms hatta 1000Ms'lere kadar çıkıyor. Ayrıca bu esnada internet o kadar kötü oluyor ki Google ve basit web siteleri bile açılamaz hale geliyor. Aynı şekilde modemin arayüzüne bile girerken ciddi ciddi sayfanın yüklenmesini beklemek zorunda kalıyorum ve girebilsem bile arayüzün tepki hızı inanılmaz fırlıyor. Menüye tıklıyorum ve yine sayfanın açılmasını beklemek zorunda kalıyorum. Modemi fiziksel olarak kontrol ettiğimde de modem cayır cayır yanıyor. Sıcaklık değerlerine nasıl bakacağımı bilmiyorum ama hani normal olmadığına aşırı eminim.

Sorunlar için Türk Telekom'u aradığımda sorunun kendilerinden kaynaklı olmadığını ve TP-Link'i aramam gerektiğini söylediler ve ben de öyle yaptım. Yalnız TP-Link'de aynısını söyleyip topu yine TT'ye attı. Yalnız internetin koptuğu anlarda modemin arayüzüne bile giremediğime ve modemin cayır cayır yanmasına bakacak olursak bana kalırsa sorun ciddi ciddi modem kaynaklı. dolayısıyla da yeni bir modem arayışına girdim. Fiyatı 600 TL'ye kadar karşılayabilirim ama çok güzel bir ürün bulabilirsem bütçenin üstüne de çıkabilirim. 4'ü interneti aktif kullanan 8 cihaza rahatlıkla kablosuz bağlantı sağlayabilecek ve stabil bir şekilde çalışabilecek iyi bir modeme ihtiyacım var. tabii sorun internet indirme hızmın yetersizliğinden de kaynaklanıyorsa bunu da yazabilirseniz sevinirim. İnternet paketimi de duruma göre değiştirebilirim. Yalnız tüm bilgisayarların aktif olduğu durumda (2 teams 2 de Zoom çağrısı açıkken) toplam internet harcamamın saatte 3 GB gibi olduğunu gördüm ki 50Mbit internet için sanırım yeterli.

Not: Evimde fiber hattı yok maalesef. VDSL ile sınırlıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.5 yıldır kullanıyorum ve memnunum.
Hocam bir de daha önce TurkNet kullandınızmı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210219-204856.png
    Screenshot_20210219-204856.png
    210 KB · Görüntüleme: 195
Sanırım sorunun çözümü bu olabilir,
Çoklu MIMO Desteği; Uyumlu her cihaza kendi ayrılmış tam hızlı kablosuz bağlantısını sunarak, birden fazla cihazın aynı anda ağı yavaşlatmadan bağlanmasını sağlar.

Modem arayışında bu özelliği dikkate almalısın.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü.PNG
    Ekran Görüntüsü.PNG
    73,9 KB · Görüntüleme: 59
1.5 yıldır kullanıyorum ve memnunum.
Hocam bir de daha önce TurkNet kullandınızmı?
Hayır hocam şu ana kadar Türk Telekom harici bir İSS hiç kullanmadım. Bir de şu anda Amazon üzerinde TP-Link Archer VR600 modeli indirimde olduğu için bütçeyi de biraz aşıp o modeli almayı düşünüyorum. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Sanırım sorunun çözümü bu olabilir,
Çoklu MIMO Desteği; Uyumlu her cihaza kendi ayrılmış tam hızlı kablosuz bağlantısını sunarak, birden fazla cihazın aynı anda ağı yavaşlatmadan bağlanmasını sağlar.

Modem arayışında bu özelliği dikkate almalısın.

Hocam size de çok teşekkür ederim. MU-MIMO 4x4 desteği olan TP-Link Archer ürününü almaya karar verdim.

Bahsettiğiniz modemi aldınız mı acaba? Aldıysanız yorumlar mısınız ?
Evet, bahsettiğim modeli aldım. Aldıktan sonra sorunlarım çözülmüş oldu. Sorun gerçekten modemden kaynaklıymış. Yorumlarıma gelirsek, modemin çekim gücü gayet yeterli. Modemden uzaktayken bile internetimde kullanımımı etkileyecek kadar hız düşüşü almıyorum. Modemi satın aldıktan sonra internetimin bariz bir şekilde daha akıcı olduğunu hissettim. Aynı şekilde speedtest.net sonuçları da bunu doğruları. Hem oyunlarda hem de günlük kullanımda değerlerim kayda değer bir şekilde düştü. Aynı şekilde birden fazla cihazın aktif olarak interneti kullandığı durumlarda da (ilk mesajımda kendi durumumdan bahsetmiştim) internetin kesilmesi, gecikme sürelerinin tavan yapması ve bazı cihazlarda internetin kullanılamaz duruma gelmesi sorunları tamamen düzeldi. Ara yüzü sade ve gayet kullanışlı. Ayrıca işten anlıyorsanız gelişmiş ayarlar kısmı da son derece tatmin edici.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı