600 TL Monitör Önerisi

840M ekran kartına sahip ve i7 4712MQ işlemciye sahip bilgisayarım var. Bu bilgisayarın yanına ikinci monitör almak istiyorum. Yazılım ile uğraşıyorum. Oyunda oynuyorum. 1 Ms ve ekran gövde oranı düşük olursa iyi olur.
İnce olmasına önem veriyorum.

Aklımda şu monitör var.
Acer KG241QBMIIX 23.6'' 1ms 75Hz (Analog+2xHDMI) Freesync Fiyatı

@Ali Çiçek @Asım Demir @Siyah Martı @Recep Baltaş @Ali Güngör @Mr.Acar @Elon Musk

@Toprak Aga @Nazım Paşa

1 ms yönündeki isteğiniz niye? Size en f/p ve önerdiğim monitörü söyledim. 1 ms alacağınız monitör TN panelli olacak ve soluk, cansız renkler elde edeceksiniz bunlara göre. Size önerdiğim monitör gerçek 8 bit ve VA panel. Yani canlı ve güzel renkler gösteriyor. Monitörün griden griye 3 ms daha geç geçmesinden daha önemli olduğunu düşünüyorum bunun. Sizce o 3 ms daha önemli ise maalesef yardımcı olamam. Zira siz çoktan istediğiniz monitörü belirlemişsiniz.

1 ms yönündeki isteğiniz niye? Size en f/p ve önerdiğim monitörü söyledim. 1 ms alacağınız monitör TN panelli olacak ve soluk, cansız renkler elde edeceksiniz bunlara göre. Size önerdiğim monitör gerçek 8 bit ve VA panel. Yani canlı ve güzel renkler gösteriyor. Monitörün griden griye 3 ms daha geç geçmesinden daha önemli olduğunu düşünüyorum bunun. Sizce o 3 ms daha önemli ise maalesef yardımcı olamam. Zira siz çoktan istediğiniz monitörü belirlemişsiniz.
Paşam aklım başıma geldi sizin dediğiniz monitörü alıyorum. Overclock yapıp 75 Hz kullanırım.

Birkaç karşılaştırma videosu izledim. TN panel aşırı soluk görüntü veriyor. Sizin önerdiğiniz ise bayağı canlı renk veriyor.

Nazım Paşa'nın da önerdiği gibi bu fiyata alınabilecek en kaliteli monitör budur. Curved, 72 Hz, özellikle IPS.

Evet 4 Ms fakat bunu anlamanız mümkün değil. 1 Ms diye satılsaydı kimse kalkıp da "Bu 4 Ms" demezdi.
Hocam 60 Hz yazıyor ve memnun olmayanlar var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı