@ssmuu
Mouse rahat olup, ele oturduktan sonra zaten geriye bir şey kalmıyor. Bunu kaliteli markalar için söylüyorum. Çünkü artık hepsi birbirinin tıpatıp aynısı ya da dengi sensörler kullanıyorlar. O eski topla çalışan, internet cafe mouseları eskide kaldı. Artık hepsi kafa kafaya. Bunu demeye çalışıyorum fakat konuyu açan şahsiyet, ısrarla bir markayı en tepeye, diğerini de yerin dibine sokmaya çalışıyor. Sonra da gelip, bana Razer fanboyu diyor. Kendisi Zowie fanboyluğuna bürünüyor haberi yok.
Razer Deathadder Elite'i ele alalım. Yılların tasarımını hala sürdürüyor ve oyuncuların geri dönüşleri doğrultusunda iyileştirilerek, son halini aldı. Hem pençe hem de avuç içi kullanıma uygun.
Örgü kablosu çok hafif ve bu sebeple de kablo, mouse manevralarında rahatsızlık vermiyor. 96gr ağırlığıyla da bir FPS oyunu için ideal ağırlığa sahip. Ağır mouselarda hantal bir hissiyat yaşayan birisi olarak, bu mouseda hantallık yaşamıyorum.
Mouse kalitesi çok iyi. Dış parçasında kaplama falan yok. Dolayısıyla da zamanla terlemeye bağlı bir erime olmuyor. Biliyorsun, bazı mouselarda deri hissiyatı verebilmek adına kauçuğa benzer bir maddeyle kaplıyorlar ve bu zamanla eriyor, soyuluyor ve yapış yapış bir hale geliyor. Deathadder Elite'in hissiyatı ise muazzam.
Ben mouse kullanırken, orta scrollu hunharca kullanan bir kullanıcıyım ve genelde tüm mouselarımda, bozulan ya da sıkıntı çıkaran tek yer orta scroll olmuştur. O kadar kullanıyorum bana mısın demiyor ve en güzeli de orta scrollu gevşemiyor. Ek olarak orta scrollda hissiyat olarak çıkıntılı bir tasarım kullanmaları güzel oluyor.
Clicklere gelecek olursam, Omron switch kullanıyorlar. Omron'un kalitesini konuşmaya gerek yok zaten. Mesela bu anahtarları Steelseries de kullanıyor.
Sensörü de PMW 3389. 3310 ve 3366'dan daha hızlı ve yanıt süresi daha iyi bir sensör. Bu kağıt üstündedir ya da değildir. Sonuçta teknik olarak daha iyi bir sensör. Kaldı ki ben dahil, o kadar kişi kullanıyor ve bu mouse toplamda 10 milyon satış rakamına ulaştı. Bu da başarısını gösteriyor.
16.000 DPI'a kadar çıkıyor. Ben 400 DPI'da kullansam da bazı manevra gerektiren oyunlarda ve çözünürlüğün çok fazla arttığı durumlarda gerekli. IPS hızı 400. Bugüne kadar hiçbir ani harekette aim kaçırmadı ve ıska geçmedi. IPS hızı düşük mouselarda DPI ve sens çok düşükken, ani dönüş ve hareketlerde aim kaçabiliyor ve mouse imleci abuk subuk yerlere dönebiliyor. Bu mouseda öyle bir şey yok. Aynı şekilde, mouseu oyun içerisinde havaya kaldırınca aim de bozmuyor. Peki bu Zowie'de, Steelseries'te vb. var anlamına mı geliyor? Hayır. Sadece böyle bir problem yaşanmadığını söylüyorum.
Bu kadar saydığım olumlu şeyin ardından, gidip de 10 liralık mousedan farkı yok derseniz, size hunharca gülüp, ağzınıza kürekle vururlar
Dolayısıyla mouse yarıştırmanın bir gereği yok. Çünkü artık kaliteli tüm markalar birbirine denk fakat bir mouseu yüceltirken, diğerini yerin dibine sokmaya da gerek yok. Sonra millete fanboy diye laf kusarken, kendiniz fanboy oluyorsunuz. Benim de konuyu açan şahısa anlatmak istediğim bu ama kendisinin çocukça bir ısrarı var.
Para bende olduktan sonra, gider X firmasını kurar ve bir e-spor turnuvasına sponsor olurum. Tüm dünyaca ünlü oyuncular da benim mouse markamı kullanırlar. O zaman en kral mouse, benim markam mı olmuş olur? Arkadaşa bunu anlatmaya çalışıyoruz fakat ısrarla; "E-sporcular kullanıyor. Ehe ehe mantığıyla hareket ediyor."
Neyse, fazla uzatmaya gerek yok. Anlayan anladı.