ssmuu
Hectopat
- Makaleler
- 1
3310 sensör bile gayet yeterli bence kriter burada bu olmamalı. Sensörde problem olsa CS:GO oyuncularının %90'ı Zowie kullanıyor olmazdı. Sonuçta kötü oynamasına sebep olsaydı sponsoru olsa bile böyle bir ürünü kullanmazlardı.
Zowie şu an piyasanin önde gelen markalarından, sebebi de ürettiği mouselar çok ergonomik. Her tutuş için en sade, gereksiz özelliklere sahip olmayan mouseları üretiyorlar. Artık zaten 3310 kullanan mouse sürmüyorlar piyasaya. Yenileri hep 3360 sensöre sahip. Kısacası sensöre bu kadar takılmayın.
Ben kablo, ağırlık malzeme kalitesi gibi kriterlere bakıyorum. Elimdeki mouse'dan bu konularda daha iyisi olduğunu düşünmediğim için onu kullanıyorum. Razer'ın Deathadder'dan başka faresine elimi sürmem, güvenmiyorum. Hele Mamba'ya, kimden duyduysam elinde kaldı.
Konudan sapmamak gerekirse bence bu bütçeye G900 güzel bir tercih olur. Kablosuz alabiliyorsanız hiç kablolu topuna girmeyin derim. 107g ağırlığı var.
Zowie gerçekten de ergonomiye önem veren bir marka tespitiniz gerçekten doğru. Sensör konusunu çok dert etmiyor. Bildiğiniz gibi yazılımı bile mevcut değil. ZA13/FK2/EC2 ve son olarak S2 çok başarılı ergonomilere sahip. Herkesin gözden kaçırdığı şöyle bir durum var. Çoğu kişi mesela PWM 3360 sensörünün her farede aynı şekilde çalıştığını düşünüyor. Fakat öyle değil her marka bu sensörü kendi yazılımı üzerinden çalıştırıyor. Kısacası aynı sensör farklı markalarda farklı performans sergiliyor yani her marka/model aynı başarı ile sensörü sistemine entegre edemeyebilir. Sensörün konumu da çok önemli. Şimdiye kadar benim kullandığım en iyi sensör MLT04 İntellimouse 3.0'a ait. Olağanüstü bir sensör. Ama günümüz şartlarında geri kalıyor. Şuan bu sensöre yaklaşan sadece 3360 ve Logitech Hero sensörü. Hala 400dpi da bu sensörün yakaladığı performansı yakalamış değiller. Fakat sensör hızı 1,5m/s. Sensörün başarısı ise kısaca şu şekilde bu sensör elinizin çapraz hareketlerini 3360 veya güncel pek çok sensörden çok daha iyi algılıyor. Kullandığınız zaman hemen farkediyorsunuz.
Deathadder'ın başarısı ise bence ikonik şekli ve en azından benim için verdiği rahatlık. Şu sıralar Sensei 310/G203(özellikle tetik yapısından dolayı)/ZowieS2 favori farelerim. Kablosuz kategorisinde ise G900 çok iyi bir alternatif.