600 TL'ye AMD veya Intel işlemci

HrnSkGs

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar ben yakın zamanda masaüstü pc toplamak istiyrum ve işlemci konusunda karaksızlığa düştüm :D Sizce AMD mi İNTEL mi ? 500-600 tl'lik öneriler yaparsanız sevinirim :D Bazı arkadaşlarım fiyat-özellik aynı olmasına rağmen 2 markanın performans farkı olduğunu söylediler ve kafamı karıştırdılar :( Bana bi yardımcı olun .

Kesinlikle İntel. Bak sana basit bir şekilde anlatayım hemen. En başından zaten İntel performans bakımından iyi o konuyu geçiyoruz. AMD'nin 8 çekirdek 6 çekirdek bilmem kaç Ghz olduğuna aldanma. Bir telefona 8 megapixel kamera koyup çözünürlüğünü düşürmeye benzer bu. İntel az çekirdek çok performans. Bu İntel seçmen için 1. neden. 2. neden ise İntel işlemcinin yanına güzel bir anakart seçerseniz çok daha iyi performanslı işlemcilere çıkabilirsiniz önümüzdeki yıllarda. AMD'nin am3+ soketinde sanırım en fazla takılabilen işlemci 9590. 9590 İntel cephesinde 4770k veya 4790'a denk düşüyor. Lga 1150 soketde 4790'dan çok çok daha iyi işlemciler var. Yani nerden bakarsanız bakın İntel bir adım daha önde. AMD İntel yarışını General Mobile'ın Samsung'la rekabet etmeye çalışmasına benzetiyorum. Şişirilmiş bir telefon/işlemci, düşük performans. İyi forumlar.

Karşılaştırma yapmayı pek sevmem ondan dolayı pek bir bilgim yoktu aralarındaki performansla ilgili. Teşekkürler aydınlattığın için.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı