600 TL'ye anakart ve işlemci tavsiyesi

dogan1

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar forumdan aldığım tavsiyeler sonrasında;

• Power suplyy : Bross 220 watt
  • CPU : İntel core 2 quad 3.06 Ghz
  • Anakart :Gigabyt GA-G41M Combo 775 pin SATA II
  • Ram :Kingstone 1333 8GB
  • HDD : Samsung 2TB 7200 rpm
  • GPU: Nvidia g210
Bundan
  • Power suplyy : Corsair 550 watt
  • CPU : intel core 2 quad 3.06 Ghz
  • Anakart : gigabyt GA-G41M Combo 775 pin SATA II
  • Ram :Kingstone 1333 8GB
  • HDD : Samsung 2TB 7200 rpm + 120 GB Samsung 850 pro sata III
  • GPU: Asus Strix GTX 750 Ti
Başta Recep abiye ve Ali abiye sonrasında forumdaki tüm arkadaşlara çok teşekkürler ediyorum. Ekran kartını yeni aldım ve sistemde işlemci ufaktan darboğaz yapıyor. Şimdi sistemin en önemli 2 parçası olan İşlemci ve Anakartı değişimi yapacağım. İntel tabanlı veya AMD tabanlı parçalar önerebilir misiniz? Bütçem toplamda 500-700 TL arası kısıtlı ufaktan OC yapmayı da seviyorum ve oyun amaçlı kullanacağım. UEFİ bios anakart önceliğimdir.

Önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

Gigabyte G1.Sniper B5 İntel B85 Soket 1150 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Hdmi Anakart - Vatan Bilgisayar bu kart iyimidir sizce ?

Bütçenizi biraz aşarak İ5 4460 + Gigabyte H81M-S2Pv alabilirsiniz.
AMD istiyorsanız MSI 970A Gaming + FX 6300 tercih edebilirsiniz.
Benim kişisel önerim Intel almanızdan yanadır, zira FX serisi işlemcilerin tek çekirdek performansları Intel işlemcilere göre zayıf olduğu için multiplayer oyunlarda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Sıcaklık değerleri sizi yanıltmasın insanlar ''çok ısındığı için ömrü kısa olur'' gibi yorumlar yapıyor ama bunu koskoca AMD firması düşünemiyor mu ? Öyle bişey olsa bu adamlar bunu üretip dağıtır mı?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı