6000-6500 TL arası skylake sistem önerisi

Notebook düşündün mü hiç? :)
Elimde bir tane önceden aldığım macbook var ve artık oyun oynamak istiyorum.Notebook düşünmüyorum.Masaüstü bir ayrı :)

Sizin seçtiğiniz sistem hepsinden daha iyi ama monitörü 60 Hz yaparsanız amd fury konulabilir. Eğer ki genel olarak Fps oyunları oynuyorsanız 144 Hz daha iyi olur.
144 hz düşünüyorum çünkü güçlü bir ekran kartı koyuyorum ve göremedikten sonra anlamı olmaz diye düşünüyorum.Zaten 1-2 yıl içerisinde param olursa crossfire yapacağım.Merak ettiğim şey anakartım crossfire için uygun mudur?

R9 390X yazmışsınız oraya. Crossfire farklı CrossfireX farklı. X serisi ekran kartlarında CrossfireX yapılabilir. Farkları Crossfire'ın X serisi olmayan herhangi bir AMD ekran kartını aynı anda kullanabilmesi örn:
R9 390 ile R9 380
CrossfireX ise sadece X serisi AMD ekran kartlarıyla yapılıyor diye biliyorum. Anakartın Crosfire desteği varsa CrosfireX desteği olup olmadığını bilmiyorum. Araştırmak lazım :)
Sosyalde şöyle bir şey buldum:
1-Crossfire 2 kart, crossfireX ise 2'den fazla kartını kullanılarak yapılır.
2-Bunları yapabilmek için ekran kartlarının gpu'su aynı olmalı.
3- En az 2 tane PCI-16x portu olan hemen hemen her anakartta yapabilirsin Crossfire.
4-Minimum 1000W PSU gerekli. Ama 1200W daha sağlıklı olur.
5-R9 290'i R9 290X ile Crossfire yapamazsın.
Yanlış biliyor olabilirim ama araştırmanızı öneririm :)
( Bir de orada arkadaş 1000W yazmış. O yanlış 750W yeterli :) )

R9 390X yazmışsınız oraya. Crossfire farklı CrossfireX farklı. X serisi ekran kartlarında CrossfireX yapılabilir. Farkları Crossfire'ın X serisi olmayan herhangi bir AMD ekran kartını aynı anda kullanabilmesi örn:
R9 390 ile R9 380
CrossfireX ise sadece X serisi AMD ekran kartlarıyla yapılıyor diye biliyorum. Anakartın Crosfire desteği varsa CrosfireX desteği olup olmadığını bilmiyorum. Araştırmak lazım :)
Sosyalde şöyle bir şey buldum:
1-Crossfire 2 kart, crossfireX ise 2'den fazla kartını kullanılarak yapılır.
2-Bunları yapabilmek için ekran kartlarının gpu'su aynı olmalı.
3- En az 2 tane PCI-16x portu olan hemen hemen her anakartta yapabilirsin Crossfire.
4-Minimum 1000W PSU gerekli. Ama 1200W daha sağlıklı olur.
5-R9 290'i R9 290X ile Crossfire yapamazsın.
Yanlış biliyor olabilirim ama araştırmanızı öneririm :)
( Bir de orada arkadaş 1000W yazmış. O yanlış 750W yeterli :) )
Bilgiler için teşekkürler bugün vatana gittiğimde tek ekran kartının daha sağlıklı olduğunu söylediler o yüzden fikrim değişti ya r9 390x ya da gtx 980 alacağım fakat anakarta hala karar veremdim yardımcı olursanız sevinirim.:)

GTX 980 video çekmek için alırsınız ve harika bir performans alırsınız. 4k giriş seviyesi performans verir.
R9 390X 4K'ya kadar sizi yarı yolda bırakmaz ve hatta 4K giriş seviyesinde performans verir :)

R9 390X çok Watt yiyecektir ama Watt'ın da değerini performansla verecektir.
GTX 980 tasarruflu , sessiz ve ısınmadan çalışır.

R9 390X sıcaklık derecesi yüksek olsa da bu alacağınız 2 markaya göre hiç bir şekilde sorun yapmayacaktır (MSI, ASUS)

GTX 980 4GB,
R9 390X 8GB olması sizi kandırmasın. 4GB'ın tamamını şu an sadece CoD Bo3'de kullanabilirsiniz. 8GB'da iyi ama bu belli.

Parasal anlamda konuşursak R9 390X daha F/P fakat Nvidia ısınmadan ve tasarruflu çalışacağından arayı kapatıyor. GTX 980 de Shadow Play ile sadece 5-6 FPS performans kaybederek video çekimini bütün oyunlarda ultrada rahat yaparsınız. R9 390X için de bu geçerli fakat ordaki program biraz daha fazla performans kaybettirir ama merak etme çok değil. En fazla 10FPS. :) Ben bu paraya GTX 980 derim :)

Öncelikle merhaba,
Sonunda geçen haftasonu pc'yi toplayabildim.Aileminde desteğiyle aslıda maksimum bütçeyi bir hayli geçti.
İntel İ7 6700 işlemci
MSİ Z170A pro gaming anakart
MSİ GTX 980ti Golden Edition 6 gb
8 gb kingston hyper fury x DDR4 ram
WD 1TB black hdd
Samsung 850 evo 250 gb ssd
Xigmatek talon idi tower 750w silver psu ile birlikte
Benq XL2411 144hz Fhd monitör
Logitech G105 oyuncu klavyesi ve g502 mouse
Toplam 9000 tl gibi bir rakama mal oldu.
Unuttuğum bir şey varsa affola herkese teşekkürler.

Öncelikle merhaba,
Sonunda geçen haftasonu pc'yi toplayabildim.Aileminde desteğiyle aslıda maksimum bütçeyi bir hayli geçti.
İntel İ7 6700 işlemci
MSİ Z170A pro gaming anakart
MSİ GTX 980ti Golden Edition 6 gb
8 gb kingston hyper fury x DDR4 ram
WD 1TB black hdd
Samsung 850 evo 250 gb ssd
Xigmatek talon idi tower 750w silver psu ile birlikte
Benq XL2411 144hz Fhd monitör
Logitech G105 oyuncu klavyesi ve g502 mouse
Toplam 9000 tl gibi bir rakama mal oldu.
Unuttuğum bir şey varsa affola herkese teşekkürler.
Gayet güzel bir sistem olmuş. Güle güle kullanın :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı