6000-7000TL arası sistem toplama

Bütçe
7000

tarikcann1

Centipat
Merhaba, sistemi hem 3D modelleme, render ve AI - 3dsmax gibi programları aynı anda da çok sıkıntı çıkartmadan kullanmak için oyunlarda da performans alabilmek için bütçemi en üst noktalara zorla çekerek topladım. Öğrenciyim ve didine didine parasını çıkartmaya çalışacağım o yüzden bu parça yerine bunu alabilirsin demeden önce bütçemi zorlamamasına dikkat ederseniz sevinirim. Parçaların tam olarak uyumlarından emin değilim pek donanımdan da anladığım söylenmez.

Size şu şekilde paylaşayım ürünleri;
Lütfen linklerin ya da ürünlerin de güvenilir olup olmadığını da söylerseniz sevinirim.

Toplam = 6.667TL

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 2060 koymak için çok kısılmış bir sistem.

Benzer performans veren RX 5600 XT ile daha mantıklı bir sistem:

RTX 2060 koymak için çok kısılmış bir sistem.

Benzer performans veren RX 5600 XT ile daha mantıklı bir sistem:
tam olarak bu sistem ile yukarıdakinin kısılmış demenin sebebini bununla arasındaki farkı anlayamadım ram 3000mhz, işlemci aynı, anakart aynı seri B450, ssd 480gb yine 200tl ekran kartından kısıp kasayı 400 yapmışız. O seçtiğim kasanın içerisindeki hava akımı kötü olduğundan mı ? ve frisby 650W 80+ bunun yerine neden high power'i seçiyoruz pek bilmiyorum.

Tam olarak bu sistem ile yukarıdakinin kısılmış demenin sebebini bununla arasındaki farkı anlayamadım RAM 3000MHz, işlemci aynı, anakart aynı seri B450, SSD 480GB yine 200TL ekran kartından kısıp kasayı 400 yapmışız. O seçtiğim kasanın içerisindeki hava akımı kötü olduğundan mı? Ve Frisby 650W 80+ bunun yerine neden High Power'i seçiyoruz pek bilmiyorum.

Frisby vb markalar çok güvenilir gelmiyor sosyal geneline ki mantıklı bence de kasa ve PSU'ya önem verememek yanlış sistemde en çok önem verilmesi gereken parca PSU gibi geliyor bana.

1- B450M S2H giriş seviyesi bir ANAKART, B450M Pro4 ise orta hatta üst denebilecek bir anakart kısaca.

2- Adata SU630 sorunlu bir seri.

3- Kasanın önünün tamamen mesh olmaması hava akışını kötü yapmaz. Sizin seçtiğiniz kasadan çok daha kaliteli.

4- PSU olarak High Power'ın neden daha üstün olduğunu açıklamaya gerek yok diye düşünüyorum.

Attığınız RAM tek slot mu?

Son düzenleme:
1- B450M S2H giriş seviyesi bir ANAKART, B450M Pro4 ise orta hatta üst denebilecek bir anakart kısaca.

2- Adata SU630 sorunlu bir seri.

3- Kasanın önünün tamamen mesh olmaması hava akışını kötü yapmaz. Sizin seçtiğiniz kasadan çok daha kaliteli.

4- PSU olarak High Power'ın neden daha üstün olduğunu açıklamaya gerek yok diye düşünüyorum.

Attığınız RAM tek slot mu?
kasa hiç hoşuma gitmedi tip olarak o yüzden o kasayı tercih edeceğimi düşünmüyorum.

ram tek slot evet çünkü ileride bir 16 daha takmayı düşünüyorum.

high power'in üstün marka olduğu aşikar olabilir ama bütçem belli ve kullanacağım programlar azımsanacak derecede değil birde ben bunu sadece oyun için değil render için de alıyorum nvidia nın o tarz konularda desteği daha fazla fanboy değilim şu vakte kadar her sistemim amd oldu ama render konusunda hep performans olarak eşdeğer oyun performansı veren nvidia kartından bir tık geride kaldı. O yüzden güvenip de amd alasım gelmiyor.
Frisby vb markalar çok güvenilir gelmiyor sosyal geneline ki mantıklı bence de kasa ve PSU'ya önem verememek yanlış sistemde en çok önem verilmesi gereken parca PSU gibi geliyor bana.
Sinerjide sistemlere konulunca sağlam bir marka sandım sıkıntılı bir psu yu neden koymuşlar ki o zaman? Sıkıntı çıkartırsa yine kendilerine dönecek ürün.

1- Kasa kişisel bir şey ama başka bir alternatif bakılmalı yinede.

2- Çift kanal RAM alınmalı ve benim attığım anakart üzerinde 4 adet RAM slotu var.

3- Sistemi Frisby'e emanet edilmez.

4- Bu konu öyle ama işlemci ağırlık işler yapıyorsanız anakarta önem vermek gerek aynı şekilde.
kasa çok mu kötü ki ona göre başka alternatif bakabiliriz.

farklı biraz daha ucuz psu bulabilir miyiz buralarda hep FSP marka psu lar öneriliyor ona ne dersiniz. Anakart konusunda tolerans sağlayabilirim sanırım konusunda.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı