6000 - 8000 TL'ye monitör önerisi

NoobEller

Kilopat
Katılım
20 Kasım 2017
Mesajlar
2.821
Makaleler
1
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek

Merhaba. Öncelikle uzun süredir monitör arayışındayım. Şu an 17 inç laptop monitörü kullanıyorum ve kurtulmanın zamanı geldi gibi, şu an kullanmakta olduğum monitör özellikleri şunlar. 144Hz 3ms FHD bir monitör sırf referans olması açısından bırakıyorum muhtemel olarak laptop değişikliği yapacağım ama bu önemli değil.

Monitörü şu amaçlarla kullanacağım; gün içinde aktif olarak fiyat grafikleri inceliyorum ve ekranın olabildiğince büyük olması benim için önemli. Çok abartı değil 17 inç monitörden geçiş yapacağımı unutmayalım ekstra olarak oyun oynuyorum ve bu sebeple bana kalırsa 144HZ-165Hz gibi rakamların altında olmamalı. En azından renkleri vesaire doğru vermeli ki gözüm kanamasın.

Bütçe olarak yukarıda bıraktığım monitörler civarında eğer çok iyi bir seçenek varsa biraz daha yukarısına çıkılabilecektir mutlaka panel konusunda IPS şart galiba oyun konusunda da tatminkar olmasını istiyorum. Bu bütçede ne kadar büyük monitörler bulunabiliyor o konuda biraz muamma yaşıyorum ama bana kalırsa 17 to 27 inç gibi rakamlar çok tatmin edecektir beni.

Hepinize şimdiden teşekkürler...

Ilk monitör FHD bir monitörmüş QHD olması her açıdan daha iyi gibi onu baz almayabiliriz.
 
Son düzenleme:
500 lira daha çıkabilirsen bunu öneririm.
27 inç ile aralarında ne kadar fark vardır hissettirir mi? Birde FHD olmamalı bende QHD daha iyi gibi Hz ile çok işim yok 144-165 Hz yeterince tatmin eder beni büyüklük ve kalite bir tık ön planda. (Fiyatın esnemesi çok sorun değil belirli bir bütçem var ama uçup kaçmaya gerek yok.)
 
27 inç ile aralarında ne kadar fark vardır hissettirir mi? Bir de FHD olmamalı bende QHD daha iyi gibi Hz ile çok işim yok 144-165 Hz yeterince tatmin eder beni büyüklük ve kalite bir tık ön planda. (fiyatın esnemesi çok sorun değil belirli bir bütçem var ama uçup kaçmaya gerek yok.)

27 inç FHD piksel sayarsın. Sistemin ne? Sistemin 2K monitör için uygun olmayabilir.
 
27 inç FHD piksel sayarsın. Sistemin ne? Sistemin 2K monitör için uygun olmayabilir.
Acer AN517-41 kullanıyorum şu an 4060 ve Ryzen 7 5800H işlemcisi var 16 GB ram var bir 16 daha eklersem dual olacak ama şu an tek kanal çalışıyor. Macbook geçişi yaparsam böyle bir derdim olacağını sanmıyorum.
 
Acer AN517-41 kullanıyorum şu an 4060 ve Ryzen 7 5800H işlemcisi var 16 GB RAM var bir 16 daha eklersem Dual olacak ama şu an tek kanal çalışıyor. MacBook geçişi yaparsam böyle bir derdim olacağını sanmıyorum.

4060 için 2K monitör almak mantıklı değil. FHD ideal. Bu bütçedeki 2k monitörler de iyi değil üstelik.
 
4060 için 2K monitör almak mantıklı değil. FHD ideal. Bu bütçedeki 2k monitörler de iyi değil üstelik.

İlk bu monitöre bakmıştım aslında 2K için ama sizin sunduğunuz seçenek daha mantıklı olacaksa o yöne tercihimi kullanacağım teşekkürler.
 
aoc kullancısı biri olarak söylüyorum ve halende kullanıyorum. alma usta. 2 ayda noktalar çıktı iç panelda acaip şeyler oldu bende anlamadım. asus gibi güzel markalardan devam
 

Geri
Yukarı