6000₺ monitör tavsiyesi

Bütçe
6000₺

Mazotçu

Megapat
Yer
Ankara
Merhabalar ekran kartı modelini yükselttiğimden dolayı 2K bir monitöre geçmek istiyorum. Olmasını istediğim 144 Hertz ve IPS panel 1 ms şeklinde olmasıdır. Öncelik olarak G-Sync özelliği olursa güzel olur. Genellikle monitörlerde G-Sync uyumlu şeklinde tabir ediliyor, modül olarak G-Sync özelliği olan arasında çok fark var mıdır? Hertz konusunda ise 144 Hz benim için yeterlidir ve daha üstü olması avantaj benim için koşul değildir. Üst limit 6000₺ şeklinde planladım fakat ufak bir esneme yapabilirim.

Sistem Özellikleri :
● İşlemci : Intel Core I7 9700K 5 Ghz (O.C)
● Anakart : MSI Z390 Tomahawk
● Ekran Kartı : Palit RTX 3070 Ti GamingPro GDDR6X 8 GB
● RAM : Corsair Vengeance 8x2 GB DDR4 2400 MHz
● SSD : Corsair MP510 480 GB - Kingston A400 240 GB
● Kasa : Xigmatek EN9726 Prosper
● Güç Kaynağı : Corsair RM850X 850W 80+ Gold
● İşlemci Soğutucu : Cooler Master Masterliquid ML240L
● Mouse : HyperX Pulsefire FPS Pro
● Kulaklık : HyperX Cloud II
● Klavye : Corsair K70 MK 2
● Monitör : Aoc G2460PF 144 Hz

4000-5000 TL arası alınabilecek monitörler :

5000-6000TL arası alınabilecek monitörler :

6000-7000TL arası alınabilecek monitör:

Eğer bu ürünü bulabiliyorsanız fiyatı açısından çok daha mantıklı :
Fiyatı için gereksiz pahalı şuan 27GL83A ile aynı paneli kullanıyorlar. Görüntü kalitesinde farkları yok arka tarafındaki PORT HUB farklı diye biliyorum sadece o yüzden parasına değmez.
Yukarıda yazdığımın aynısı geçerli.
Viewsonic monitör içinse o monitörün maks. değeri 3.500TL'dir. Buyrun:
Bütçeniz varsa bu monitörü önermem paneli kaliteli değil. Fakat bütçesini aşamayanlar için bir seçenek olabilir.

Ayrıyeten sorunuz varsa sorabilirsiniz.
Merhabalar ekran kartı modelini yükselttiğimden dolayı 2K bir monitöre geçmek istiyorum. Olmasını istediğim 144 Hertz ve IPS panel 1 ms şeklinde olmasıdır. Öncelik olarak G-Sync özelliği olursa güzel olur. Genellikle monitörlerde G-Sync uyumlu şeklinde tabir ediliyor, modül olarak G-Sync özelliği olan arasında çok fark var mıdır? Hertz konusunda ise 144 Hz benim için yeterlidir ve daha üstü olması avantaj benim için koşul değildir. Üst limit 6000₺ şeklinde planladım fakat ufak bir esneme yapabilirim.

Sistem Özellikleri :
● İşlemci : Intel Core I7 9700K 5 Ghz (O.C)
● Anakart : MSI Z390 Tomahawk
● Ekran Kartı : Palit RTX 3070 Ti GamingPro GDDR6X 8 GB
● RAM : Corsair Vengeance 8x2 GB DDR4 2400 MHz
● SSD : Corsair MP510 480 GB - Kingston A400 240 GB
● Kasa : Xigmatek EN9726 Prosper
● Güç Kaynağı : Corsair RM850X 850W 80+ Gold
● İşlemci Soğutucu : Cooler Master Masterliquid ML240L
● Mouse : HyperX Pulsefire FPS Pro
● Kulaklık : HyperX Cloud II
● Klavye : Corsair K70 MK 2
● Monitör : Aoc G2460PF 144 Hz
Öncelikle monitör araştımaya başlarsanız fark edeceksiniz ki "1ms" diye reklam tabir edilen hiç bir monitör aslında 1ms değil. Kaliteli IPS paneller ortalama 3-8ms arası gecikme süresine sahipken kaliteli TN paneller ortalama 1-2ms verebiliyor, aynı şekilde üst düzey ,Samsung Odyssey G7 gibi, VA panellerde ortalama 2ms görüyorlar. Fakat bu gecikme sürelerinin düşmesi demek daha çok ghosting veya düşük parlaklık demek.
Üst düzey BenQ Zowie TN panel monitörlerde bu sorun yok. Eğer gerçekten yüksek HZ ve 1MS istiyorsanız bakabilirsiniz.
Yine VA panel olarak da düşük gecikme ve yüksek HZ istiyorsanız Samsung Odyssey G7 bakabilirsiniz. G3-G5 modellerini önermem.

IPS'in asıl farkı görüntüdedir. Zaten oyuncu monitörlerinde IPS tercih edilmesinin de sebebi bu. Gecikme süresi ile görüntüyü dengeli şekilde kullanırlar. Kaliteli bir panel alırsanız zaten gecikme süresini hissetmeyeceksiniz ve çok güzel renk paletiniz olacak, ghosting problemi olmayacak vs.
4000-5000 TL arası alınabilecek monitörler :

5000-6000TL arası alınabilecek monitörler :

6000-7000TL arası alınabilecek monitör:

Eğer bu ürünü bulabiliyorsanız fiyatı açısından çok daha mantıklı :

Fiyatı için gereksiz pahalı şuan 27GL83A ile aynı paneli kullanıyorlar. Görüntü kalitesinde farkları yok arka tarafındaki PORT HUB farklı diye biliyorum sadece o yüzden parasına değmez.

Yukarıda yazdığımın aynısı geçerli.
Viewsonic monitör içinse o monitörün maks. değeri 3.500TL'dir. Buyrun:
Bütçeniz varsa bu monitörü önermem paneli kaliteli değil. Fakat bütçesini aşamayanlar için bir seçenek olabilir.

Ayrıyeten sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Öncelikle monitör araştımaya başlarsanız fark edeceksiniz ki "1ms" diye reklam tabir edilen hiç bir monitör aslında 1ms değil. Kaliteli IPS paneller ortalama 3-8ms arası gecikme süresine sahipken kaliteli TN paneller ortalama 1-2ms verebiliyor, aynı şekilde üst düzey ,Samsung Odyssey G7 gibi, VA panellerde ortalama 2ms görüyorlar. Fakat bu gecikme sürelerinin düşmesi demek daha çok ghosting veya düşük parlaklık demek.
Üst düzey BenQ Zowie TN panel monitörlerde bu sorun yok. Eğer gerçekten yüksek HZ ve 1MS istiyorsanız bakabilirsiniz.
Yine VA panel olarak da düşük gecikme ve yüksek HZ istiyorsanız Samsung Odyssey G7 bakabilirsiniz. G3-G5 modellerini önermem.

IPS'in asıl farkı görüntüdedir. Zaten oyuncu monitörlerinde IPS tercih edilmesinin de sebebi bu. Gecikme süresi ile görüntüyü dengeli şekilde kullanırlar. Kaliteli bir panel alırsanız zaten gecikme süresini hissetmeyeceksiniz ve çok güzel renk paletiniz olacak, ghosting problemi olmayacak vs.
Yukarıdaki monitörlerin videoları için :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:

Sistem özellikleri:
● İşlemci: Intel Core i7 9700K 5 GHz (O.C)
● Anakart: MSI Z390 Tomahawk.
● Ekran kartı: Palit RTX 3070 Ti gamingpro GDDR6X 8 GB.
● RAM: Corsair Vengeance 8x2 GB DDR4 2400 MHz.
● SSD: Corsair MP510 480 GB - Kingston A400 240 GB.
● Kasa: Xigmatek EN9726 prosper.
● Güç kaynağı: Corsair RM850X 850W 80+ Gold.
● İşlemci soğutucu: Cooler Master Masterliquid ML240l.
● Mouse: HyperX PulseFire FPS Pro.
● Kulaklık: HyperX Cloud II.
● Klavye: Corsair K70 mk 2
● Monitör: AOC G2460pf 144 Hz.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Dell gerçekten hem fiyat hem de özellikleri açısından epey avantajlı gözüküyor hoşuma gitti açıkçası.

Bu üründe gerçek G-Sync diye tabir edilen modül içeriğiyle satılan bir monitör sanırım. Sizce G-Sync farkı büyük mü? Dikkate alınmalı mıdır?

LG 27gn800-b önermem çünkü ayarlanabilir standı yok.
Konu sahibi 1080p monitör istememiş o yüzden MSI 27" OPTIX MAG275R önermenin anlamı yok.

LG 27" 27GP83B-B ise iyi seçenek.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Dell gerçekten hem fiyat hem de özellikleri açısından epey avantajlı gözüküyor hoşuma gitti açıkçası.

Bu üründe gerçek G-Sync diye tabir edilen modül içeriğiyle satılan bir monitör sanırım. Sizce G-Sync farkı büyük mü? Dikkate alınmalı mıdır?
G-SYNC donanımın monitörde olması tabi ki bir avantaj fakat aşırı fark edilebilir bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca monitörün fiyatının çok yüksek olmasına sebep oluyorlar.

Galiba MSI Optix MAG274QRF modelinde G-SYNC donanımı yok.

Olmasına da gerek yok, önerdiğim tüm monitörler ile FreeSync sayesinde G-Sync açılabiliyor.

Son düzenleme:
Farkındayım hocam anlatmak istediğim "G-Sync uyumlu" monitör yerine "G-Sync" monitör arasında farktı. Çünkü gerçek "G-Sync" monitörler NVIDIA tarafından ekstra modüle sahip olarak geliyorlar diye biliyorum. Bu ikisinin farkından bahsetmek istedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı