6000 TL 3D çizim amaçlı sistem tavsiyesi

darcy_weisbach

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle, toplayacağım sistem 3D çizim amaçlı olacak. (Render tarzı ya da hesaplamalı çizimler değil.)
Bir de bir kaç sorum olacak;

1) GTX 1060 benim için yeterli olur mu? (Oyun amaçlı olmadığı için yeterli gibi geliyor ama bilemedim.) Yoksa diğer elemanlardan kısıp 1070'e çevirmeli miyim?
2) Samsung 950 ile 850 arasındaki fiyat farkına değecek bir performans artışı oluyor mu?
3) O.C'siz bir sistem alsam, i7 6700 ve anakarttan kıssam, sistem performansı açısından çok fazla fark olur mu ? (Yani aradaki fiyat farkına değer mi?)
not: Tekrar belirteyim sistem, oyun amaçlı değil 3D çizim amaçlıdır. Şimdiden teşekkürler.

sistem.png

@darcy_weisbach Sistemi hangi siteden topluyorsunuz ?
Msı Gtx 1070 , İ7 6700K , Asus Maximus VIII Hero , Seagate Barracuda 1TB , Samsung 850 Pro 256GB , Corsair Spec Alpha MidT Atx , Corsair VS550 +80 550w , Gskill Trident Z 3000Mhz CL14 16GB (2x8)
6000TL ediyor bu sistem. Eğer bütçen el veriyorsa kesinlikle almalısın. İstersen Gskill bellek beğenmiyorsan Kingston Hyperx Savage 3000MHz 16GB CL15 ile değiştirebilirsin.

@BerkayDilaver Sistemi ebrarbilgisayar' dan topluyorum.
Bütçem öyle bir sisteme muhtemelen el vermez. Çünkü o sistemde monitör ve sıvı soğutucu yok. Ayrıca RAM değeri bu tarz çizim programlarında oldukça önemli ve SSD konusunda belki 850 ye düşürebilirim. Ama tavsiyenizi aklımda bulunduracağım. Siz sistemi hangi siteden topladınız?

@Ali Güngör Hocam rahatsız ettiğim için kusura bakmayın ama, sizden çok ufak bir tavsiye alabilirsem çok sevineceğim. Render sistemleri hakkında bir çok konu var ancak, iş 3d çizim olunca biraz farklı oluyor sanırım. Autodesk' in bu konu ile ilgili bir kaç makalesini okudum da. Özellikle ekran kartı-anakart-işlemci üçlüsü hakkında biraz tavsiye verebilirseniz çok memnum olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Tavsiyede bulunabilecek kimse yok mu ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı