Geç kalmışlık hissi nasıl aşılır?

• Konuyu başlatan Irmy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 100

Irmy

Picopat
20 yaşındayım, müziğe ilgim var ve çocukluk hayalim gitar çalmayı öğrenmek ama şöyle bir endişem var ki içimde yapamam korkusu var, çok geç kaldığımı düşünüyorum ama yapmazsam da 10 yıl sonra hatırladığım zaman içimde bir UK'de olarak kalacak. Size sorum şu ki bir şeye cidden geç kalmak, ondan vazgeçmek için bir neden midir, yapmadığınız için pişmanlık duyduğunuz şeyler oldu mu? İçimdeki başarısızlık, başaramama duygusunu nasıl yenerim?

20 yaşındayım, müziğe ilgim var ve çocukluk hayalim gitar çalmayı öğrenmek ama şöyle bir endişem var ki içimde yapamam korkusu var, çok geç kaldığımı düşünüyorum ama yapmazsam da 10 yıl sonra hatırladığım zaman içimde bir UK'de olarak kalacak. Size sorum şu ki bir şeye cidden geç kalmak, ondan vazgeçmek için bir neden midir, yapmadığınız için pişmanlık duyduğunuz şeyler oldu mu? İçimdeki başarısızlık, başaramama duygusunu nasıl yenerim?

Hocam asla hiçbir şey için geç değil. Çok büyük insanların kendi işlerini kaç yaşında yaptıklarına bakın önünüzde çok uzun bir zaman var.

Mesela size en basitinden bir örnek vereyim jensen huang NVIDIA'yi 30 yaşında kurmuş. Bu onun kurduğu ilk şirket.

Ama diğer yandan bir bakıyorsunuz steve jobs Apple'ı 21 yaşında kurmuş.

Yani demek istediğim hiçbir şey için geç değil ne erken ne de geç önünüzde uzun bir zaman var.

İstediğiniz takdirde her şeyi yapabilirsiniz.

Yirmili yaşlarımızda hayata hiç bir şey için geç kalmış değiliz. Tam aksine 75 senelik insan ömründe 20 ile 50 arasında yapacağınız şeylerden ibaret hayatınız. Özellikle maddi manevi durumların yanı sıra dünyaya bir kez geliyorsunuz yapmak istediğinizi yapmak için hiç bir zaman geç değildir.

18'im, 20 yaşı yaşlı sanıyorsan işin bitmiş demektir. Bu mesajı okuduktan sonra gitar çalmaya başla hemen.
1 ay sonra beni etiketle ve ne kadar geliştiğini gösteren bir ses videosu at.

18'im, 20 yaşı yaşlı sanıyorsan işin bitmiş demektir. Bu mesajı okuduktan sonra gitar çalmaya başla hemen.
Müzisyen misiniz hocam?

Hocam asla hiçbir şey için geç değil. Çok büyük insanların kendi işlerini kaç yaşında yaptıklarına bakın önünüzde çok uzun bir zaman var.

Mesela size en basitinden bir örnek vereyim jensen huang NVIDIA'yi 30 yaşında kurmuş. Bu onun kurduğu ilk şirket.

Ama diğer yandan bir bakıyorsunuz steve jobs Apple'ı 21 yaşında kurmuş.

Yani demek istediğim hiçbir şey için geç değil ne erken ne de geç önünüzde uzun bir zaman var.

İstediğiniz takdirde her şeyi yapabilirsiniz.
Çok haklısınız hiçbir şey için geç değil ama galiba benim bu konuda özgüven ve bilgi eksikliğim var ama onuda halledeceğim, teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Yirmili yaşlarımızda hayata hiç bir şey için geç kalmış değiliz. Tam aksine 75 senelik insan ömründe 20 ile 50 arasında yapacağınız şeylerden ibaret hayatınız. Özellikle maddi manevi durumların yanı sıra dünyaya bir kez geliyorsunuz yapmak istediğinizi yapmak için hiç bir zaman geç değildir.
Çok haklısınız, sadece galiba ruhum biraz erken yaşlandı ve geç kalmışlık hissini kendine ait görmeye alıştı ama daha yolun başındayım kendimi cesaretlendirmem gerekiyor, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

20 yaşı yaşlı görmek istemezdim ama galiba hayat koşulları ve aldığım sorumluluklar beni yordu. Bu hafta vizelerim var 🫥 (17 adet) onlara girdikten sonra enerjimi toplayıp, ilk işim bir gitar almak olacak, 1 ay sonra olmasada yeni yıla girmeden ses atabilirim umarım, teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı