6000 TL Gigabyte GTX 1060 Sistem Toplama

burak tüleyli

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar. Technopat youtube sayfasında Gigabyte GTX 1060 Xtreme Gaming 6G İncelemesinden gerçekten memnun kaldım ve bu inceleme için çok teşekkür ederim. 1080p monitör kullanıyorum ve Gigabyte GTX 1060 Xtreme Gaming 6G ekran kartı içerisinde olmak üzere 6000 TL'ye kadar zorlayabileceğim bir bütçe ile oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. Oyunu oynarken aynı, yüksek kalitede twitch yayını yapabilmem gerek.

Şu an 5000 TL birikimim var, tavsiyeleriniz de bu fiyata ultra çözünürlükte oyunu oynarsın, yayınını sorunsuz bir şekilde yapabilirsin derseniz bu bütçede kalmak tercihim. 5000 TL vermişken 6000 TL verip fiyat-performans bakımından gözle görülür bir fark elde edilirse bu bütçeyi de zoryalabilirim. Sisteme kasa, soğutma ve güç kaynağını dahil ederseniz memnun olurum. Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buyur dostum (Teknobiyotik.com) :

Bu da GTX 1070'li sistem (1070 ile 1060 arasında ciddi bir performans farkı var; ancak 1060 Full HD çözünürlük ultra ayarlar için yeterlidir. 1070 ile çok çok rahat ultra ayarlarda yayın yapabilirsin ve daha uzun ömürlü olur. 2K gibi çözünürlüklerde ultra ayarlarda oynayacaksan veya daha uzun ömürlü olsun, kafam rahat olsun diyorsan, bütçeni biraz daha zorlayıp bu 1070'li sistemi alabilirsin.) :

İşlemci: İ7 6700K
Anakart: ASRock Z170 Fatal1ty Gaming K4
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 (2x8) GB 2400 Mhz
Ekran Kartı: MSI GTX 1070 G1 Gaming
HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM
SSD: Corsair Force LE 240 GB
İşlemci Soğutucu: Silverstone AR01
Kasa: Zalman Z9 Neo
Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 80+Bronze 600 W
Toplam 5654 TL

Teknobiyotik'ten toplandı.

llginiz için çok teşekkür ederim

Görünüş ve 360mm sıvı soğutma desteği nedeniyle Aerocool DS5200 tavsiye ederim. Ancak Z9 Neo hoşunuza giderse onuda alabilirsiniz.

6000 TL'ye kadar çıkabilirse SSD'yi 480 GB, HDD yerine de SSHD alırsınız.
Elime kingston 240gb 550/490 ssd geçti. Muhtemelen onu kullanırım. Şu anda sıvı soğutucuya ihtiyacım var mı yoksa fan yeterli mi onu araştırıyorum.

Görünüş ve 360mm sıvı soğutma desteği nedeniyle Aerocool DS5200 tavsiye ederim. Ancak Z9 Neo hoşunuza giderse onuda alabilirsiniz.
Önerin için teşekkür ederim. Demin belirttiğim gibi sıvı soğutmada takılı kaldım. Biraz daha düşünmem gerekecek sanırım

Şu an için ve ufak frekans aşırtmalarında yeterli olacaktır. İleride daha yüksek frekans hızlarına çıkmak isterseniz kaliteli bir sıvı soğutma alırsınız.

SSD'den gelen bu boşluğu anakartta MSI Z170A Gaming M7 değişikliğine gidersem bir faydasını görür müyüm?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…