6000 TL i5 6600K vs i7 6700K Sistem?

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum tek tek. İlgilendiğiniz için sağolun. Sanırsam en mantıklısı yeni mimariyi beklemek olacak. Eğer beklediğim vakitte, en geç Haziran'ın sonunda da gaming modelleri çıkmazsa artık eski mimariye yöneleceğim.
 
Overclock'tan verim almak istiyorsan anakartın sana güya kolaylık sağladığı tek tıklamayla overclock yapma kolaycılığını bir kere unut. Overclock'a niyetlenmişsen kaliteli sıvı soğutucu şart, bununla birlikte anakartın, işlemcinin, belleklerin o soğutucu sayesinde tam hakkını vermen gerekiyor. Tek tıklamayla basitçe yapılacak bir iş değil bu. Sabır vede şans lazım işlemcinin silikon kalitesi de önemli takoz çıkarsa isterse custom soğutma kullan nafile.
 
Overclock'tan verim almak istiyorsan anakartın sana güya kolaylık sağladığı tek tıklamayla overclock yapma kolaycılığını bir kere unut. Overclock'a niyetlenmişsen kaliteli sıvı soğutucu şart, bununla birlikte anakartın, işlemcinin, belleklerin o soğutucu sayesinde tam hakkını vermen gerekiyor. Tek tıklamayla basitçe yapılacak bir iş değil bu. Sabır vede şans lazım işlemcinin silikon kalitesi önemli takoz çıkarsa isterse custom soğutma kullan nafile.

Bana şimdinin mimarisiyle o.c siz bir sistem önerebilir misiniz ? 6000 TL'ye ama monitör içinde olması lazım. Vakit geldiğinde, ekran kartını yeni mimariyle değiştiririm, fiyat fazla oynamaz zaten. O.c konusunda çok bilgili olmadığımdan bence vazgeçeyim.
 
Kardeşim o sistemi öylesine önerdim al diye değil alma o sistemi.
Şimdinin mimarisiyle o.c'siz bir sistem önerebilirseniz, vakit geldiğinde bir ihtimal kartı yenisiyle değiştirebilirim, kartın çıkış vakti bana uyarsa. Zira diğer parçalar pek değişmeyecek. O.c kafamı bayağı bir bozdu. Technopat sürekli o.c'li sistemi gözümüze soktuğu için oluyor bunlar.5000 TL üstü ocli bütün sistemler. Herkesin o.c yapmaya yeteneği yok ki.
 
Bana şimdinin mimarisiyle o.c siz bir sistem önerebilir misiniz ? 6000 TL'ye ama monitör içinde olması lazım. Vakit geldiğinde, ekran kartını yeni mimariyle değiştiririm, fiyat fazla oynamaz zaten. O.c konusunda çok bilgili olmadığımdan bence vazgeçeyim.


Overclock tiryakilik gibi bişeydir. :D Bilgisiz olman bunu hiç öğrenmeyeceğin anlamına gelmez. Ben 1.5 sene önce kasa kapağını açmaya imtina eden biriydim. Hevesin varsa elin donanımların montajına yatkınsa ve soğukkanlıysan sende üstesinden gelirsin kolayca. Hemen koyverme üstte yazdıklarım yüzünden. :)
 
@GamesLoad SSD neden kötü elbette kötü değil ama dediğine göre aynı fiyata daha iyisi var galiba, onuda sen söyle bari. SSD konusunda kafa patlatmadım.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı