6000 TL i7 6700k Tabanlı Sistem Toplama

Adsız.png

Bu sistemi tavsiye ediyorum. Dilerseniz sıvı soğutmayı SilverStone TD02-E tercih edebilirsiniz. 240MM radyatör ile çok daha iyi bir soğutma sağlayacaktır. Stokta olmadığı için ben Cooler Master Seidon 120V Ver. 2 soğutmayı kullandım. TD02-E ile fiyatı aşağı yukarı aynı.

Eki Görüntüle 137846
Bu sistemi tavsiye ediyorum. Dilerseniz sıvı soğutmayı SilverStone TD02-E tercih edebilirsiniz. 240MM radyatör ile çok daha iyi bir soğutma sağlayacaktır. Stokta olmadığı için ben Cooler Master Seidon 120V Ver. 2 soğutmayı kullandım. TD02-E ile fiyatı aşağı yukarı aynı.
Teşekkürler. Fakat ben hem youtube 'da video çekip render atacağım ve twitch de 1080p yayın yapacağım. İnternetim sağlam. Sadece ihtiyacım olan bilgisayarım :) . Bir de söyliyeyim GTX980 'nin Ti 'sız versiyonu GTX970 ile aynıdır. Sadece daha fazla para :)

Hmm. EVGA diyorsunuz doğru fakat ben Muratabigf 'nin ekran kartına baktım. O da MSI 'ın nvidiası. Bende yorumları falan okudum. Technopat 'tın 6000 sistem toplama rehberini buldum. Oradada benim sisteme benzer bir sistem var. Oradada msi kullanmışlar. bende başta aldığım evgayı msi yaptım. (Ali abinin bilgisi olabilir.)

Onlar da biliyorlar Evga'nın daha iyi bir marka olduğunu. Keyiflerinden alıyorlar. MSI ve Asus onlara sponsor. Çeşitli anlaşmalar yapıyorlar ve çekmiş oldukları videolarda sadece bu iki markayı kullanabiliyorlar. Eğer Evga'nın Türkiye'de bir aktivitesi olsaydı Technopat' a sponsor olabilirdi. Ancak o zaman kullanabilirler. Ve seçtiğiniz sıvı soğutma Technopat' ın seçtiği modelin light modeli. Çok birşey fark etmez ama bilin istedim.

Hmm. EVGA diyorsunuz doğru fakat ben Muratabigf 'nin ekran kartına baktım. O da MSI 'ın nvidiası. Bende yorumları falan okudum. Technopat 'tın 6000 sistem toplama rehberini buldum. Oradada benim sisteme benzer bir sistem var. Oradada msi kullanmışlar. bende başta aldığım evgayı msi yaptım. (Ali abinin bilgisi olabilir.)

Onlar da biliyorlar Evga'nın daha iyi bir marka olduğunu. Keyiflerinden alıyorlar. MSI ve Asus onlara sponsor. Çeşitli anlaşmalar yapıyorlar ve çekmiş oldukları videolarda sadece bu iki markayı kullanabiliyorlar. Eğer Evga'nın Türkiye'de bir aktivitesi olsaydı Technopat' a sponsor olabilirdi. Ancak o zaman kullanabilirler. Ve seçtiğiniz sıvı soğutma Technopat' ın seçtiği modelin light modeli. Çok birşey fark etmez ama bilin istedim.

CPU'yu K ibaresiz al. Anakart H170A al. Kasa ve PSU'yu değiştir. K ibaresiz olunca Soğutucudanda feragat edersin. Böylece GPU'yu bir tık arttırabiliriz.
OC potansiyelin nedir ki ? Boşuna masraf yapma. Potansiyeline bağlı olarak anca hissedersin aradaki farkı.
Eğer bu sistemi almakta ısrarlı isen RAM'i yükselt.

Teşekkürler. Evga ile değiştiriyorum o zaman.

CPU'yu K ibaresiz al. Anakart H170A al. Kasa ve PSU'yu değiştir. K ibaresiz olunca Soğutucudanda feragat edersin. Böylece GPU'yu bir tık arttırabiliriz.
OC potansiyelini nedir ki ? Boşuna masraf yapma. Potansiyeline bağlı olarak anca hissedersin aradaki farkı.
Eğer bu sistemi almakta ısrarlı isen RAM'i yükselt.
K ibareli olunca overclock yapabiliyorum. Psuyu değiştir demenin sebebini anlamadım? Ram 16GB zaten. 32 veya 64 'mü alayım. Zaten Sistem Toplama Rehberinde de 8 GB kullanmışlar. Benimkinin yarısı.

Kardeşim yükselt derken MHZ anlamında söyledim. 3000 iyi gider. Ve farkı da hissedersin.(Değişir)
O markaya şahsen güvenmiyorum. Kasa ve PSU daha kaliteli alınabilir bu bütçeye.
Bu bütçeye daha iyisi toplanır, nihai karar senin.

Teşekkürler. Evga ile değiştiriyorum o zaman.

Ve size önerim Asus Z170 Pro Gaming seçmeniz. Önermemin sebebi 36 ay garantisinin olması. MSI'ın ise 24 ay. Asus bu kadar güvenmese 3 yıl garanti vermezdi. MSI daha az sürede sorun çıkabileceğini düşündüğü için 2 yıl'ın üzerinde çıkmıyor. Hem daha ucuz. Kar etmiş olursunuz.

@STarLoss GTX 970 modelinde 3.5GB VRAM sorunu olduğunu duymuştum. Fakat update ile düzelttiklerini de duymuştum. Fakat ne kadar doğru bilmiyorum. Bu yüzden GTX 980 öneriyorum.
Fakat GTX 980 'nin Ti veya Direct CU III versiyonu dışındaki normal versiyonu GTX 970 ile arasında 5 fps fark var. Neden 5 fps için daha fazla para vereyim?

Ve size önerim Asus Z170 Pro Gaming seçmeniz. Önermemin sebebi 36 ay garantisinin olması. MSI'ın ise 24 ay. Asus bu kadar güvenmese 3 yıl garanti vermezdi. MSI daha az sürede sorun çıkabileceğini düşündüğü için 2 yıl'ın üzerinde çıkmıyor. Hem daha ucuz. Kar etmiş olursunuz.
Bende düşündüm onu fakat inceleyince arasında pek fark yok. MSI 'ın kasanın içinde anakartın köşesinde yanan kırmızı ledleri ve kasaya takacağım kırmızı ledli fanlar ile güç gösterisi gibi birşey istiyorum kasadan :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı