6000 TL i7 8700K sistem toplama

deepadsky

Megapat
Daha fazla  
Eski bilgisayarımdan daha önce anakart, işlemci ve ekran kartını satmıştım. Elimdeki eski PC'nin parçaları ile yeni bir sistem toplayacağım, bütçem 6000 TL. Elimde olan parçalar bunlar:
  • RAM: Trident Z 3000 MHz 16 GB
  • PSU : Seasonic X series 660 W 80+ gold
  • İŞLEMCİ SOĞ.: MSI Frozer L
  • SSD : Corsair L 240 GB
  • HDD:WD 1 TB
  • MONİTÖR: Dell U2518D 2K
Bu bileşenler uygun olarak işlemci olarak i7 8700K düşünüyorum, anakart ve ekran kartı konusunda ise kararsızım. Sizden önerilerinizi bekliyorum.
Kasa olarak Corsair 570x beğendim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ve ekran kartı için bütçe belirtin.

Anakart ve ekran kart için 4500 TL bütçe ayırdım, ekran kartı için Nvidia'nın 1100 veya 2000 serisi beklenmeli mi?

Gigabyte Z370 AORUS Gaming 5 alabilirsiniz.
Ekran kartı için beklenebilir aceleniz yoksa.

Aslında bende Aorus Z370 Gaming 7 yi düşünmüştüm, sadece hep MSİ ürünleri kullandığım için araştırmalarım da Aorus anakartın bios arayüzü biraz değişik gelmişti. Gaming 5 ile 7 arasında çok fiyat farkı olmadığı için Gaming 7 yi tercih edeceğim, Ekran kartı için acelem yok bekleyebilirim zaten Nvidia nisanda yeni kartlari açıklayacakmış. Birde sizden ricam sistem bileşenlerini yazdım onlardan değiştirilmesi gereken varmı?

Son düzenleme:
Asım hocam monitör alırken S2417DG ile U2518D arasında çok tereddütte kaldım. Fazla FPS tarzı oyun oynamadığım için tercihimi görüntü kalitesi daha yüksek IPS ekran olan U2518D'den yana kullandım.

60 FPS limitinde oynarım derseniz, sorun yok. Alınabilir.

Asım hocam monitörü 1 ay önce almıştım, eski sistemimde özel çözünürlükte 75 Hz olarak ayarladım sorun çıkarmadı. 75 Hz de benim için yeterli.
Anakart tavsiyesi için teşekkür ederim, şimdiye kadar PC bileşeni olsun laptop olsun hep MSI markasını kullandığım için MSI ve AORUS arasında tereddütte kalmıştım.

MSI da alınabilir tabi fakat AC Wi-Fi ve faz sayısından dolayı AORUS öneririm. Overclock potansiyeli daha yüksek bir anakart.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı