6000 TL Komple bilgisayar toplama

Herkese merhaba,

Bende bilgisayar toplamak istiyorum :) Kendi düşündüğüm sistem:

Corsair Hydro H100i - soğutma 350 TL
Pioneer 24X ± DOUBLE LAYER - Dvd yazıcı 75 TL
ASUS VG248QE - monitör 645 TL
Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci 1000 TL
MSI Z87-GD65 GAMING - Anakart 650 TL
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Siyah Soğutuculu - Ram 570 TL
CORSAIR 128GB FORCE GS SERISI SATA 3.0 SSD (560MB OKUMA / 535MB YAZMA) - SSD 370 TL
GIGABYTE GTX 770i - Ekran kartı 1.010 TL
CARBIDE SERİSİ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH - KASA 400 TL

Ben pek anlamıyorum donanımdan. Şu şuna uymaz dediğiniz var ise hemen söyleyin değiştireyim :) Bu arada arkadaşa bende pek inanmadan 6000 TL o yaşa göre çok yüksek bir para.

Şüphem yok. :) Hele ki, "olmuşken tam olsun" sisteminden sonra inan halen gülüyorum. Çok yaşa... :)
Arkadaşın parası çok. Ne dalga geçiyorsunuz! (!)

ASUS'a söyleyeceğim, 8 PCIe portu, 8 DIMM slotu bulunan anakart yapacak. Corsair'a da söyleyeceğim, tek modül 128 GB RAM yapacak. 1024 GB bellek olacak arkadaşın bilgisayarında. Ayrıca MSI'a da söyleyeceğim, GTX 790 Lightning modelini çıkaracak. Ondan 8 tane alıp Octa SLI yapacak arkadaş.

Arkadaşın parası bilgisayara değil, bilgisayar parasına yetmiyor!

Bence böyle bir önyargı olmaması lazım bende 16 yaşındayım ve peşin 3500tl var.
Ama sen sisteminin ve sistemini etkileyecek olan herşeyden haberdar olmaya çalışıyorsun. Dolar düşmüş mü, şu bileşenin performansı iyi mi gibi soruları sorup fikir ediniyorsun. Sistemi kendi kullanım alanların içerisinde değerlendiriyorsun, kısacası topladığın ve almak istediğin belli oluyor.

Ancak bu dediklerim gerçekleşmedikten sonra, 10 yaşında olup 30.000 liran olsa ne olacak?

Ama sen sisteminin ve sistemini etkileyecek olan herşeyden haberdar olmaya çalışıyorsun. Dolar düşmüş mü, şu bileşenin performansı iyi mi gibi soruları sorup fikir ediniyorsun. Sistemi kendi kullanım alanların içerisinde değerlendiriyorsun, kısacası topladığın ve almak istediğin belli oluyor.

Ancak bu dediklerim gerçekleşmedikten sonra, 10 yaşında olup 30.000 liran olsa ne olacak?

Bu laftan sonra bana susmak düşer:).

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı