6000 TL Monitör Dahil GTX 1070 Sistem Toplama

ForquesT

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Uzun araştırmalar sonucu bütçemi denkleştirmemle 1 hafta içinde toplayacağım sistemimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Monitörü ise ASUS VG248QE tercih edeceğim. Ekran kartını Full HD monitör tercihinden sonra 1060 seçecektim ama aradaki 500 lira farkı vermeye değer gördüm 1070 için. DSR kullanırım diye düşünüyorum. Sistemi genel itibariyle yorumlarsanız sevinirim. Genel olarak tercih edilen ürünler pek söylenecek bir söz yok gibi ama son yorumları da almak istedim. Kolay gelsin.

Monitör seçimi mantıksız olmuş Asus VP228TE daha iyi olur çünkü tek farkı neredeyse ekran boyutu sana monitöre değil de sisteme önem ver derim

Ayrıca soğutma kasaya sığmayabilir Silverstone TD-03 lite öneririm garanti olsun diye ve işlemci i7 6700k yapılır böylece

Benzerini ben toplayacağım.

İşlemci: 6700k
Ram: Kingston Hyperx Fury 2666mhz 2 adet 8GB
Ana kart: Asus Z170 Pro Gaming
Güç Kaynağı: Amazondan Evga G2 650 Watt
Kasa: Dark N10
İşlemci Soğutucu: SilverStone Tundra E-02 Lite
Ekran Kartı: MSI ya da Asus GTX 1070 ya da 1080
SSD: Samsung 850 Evo 250GB
Ekran: BenQ XL2411Z ya da XL2420Z (bir sitede 950 liraya düşüyor ara sıra) ya da normal 60hz full hd monitör. Eğer bunu alırsam GTX 1080 alacağım. Bu arada profosyonel oyuncu değilsen 144 Hz farkını CS:GO ve sistem masaüstü ekranı dışında algılayamazsın.

Yorumlayacak olursam i7 işlemcinin oyunda dahi performansa etkisi var. Fps daha fazla olabilir. Hem daha uzun ömürlü hem çok daha iyi. Ama arada çok büyük fiyat farkı var.
Benim bütçem de 6000-6500 ₺ civarı ancak ben bu sistemi alabiliyorum. Parçaları en ucuz haline geldikten sonra satın alacağım tabii ki. Mesela arkadaşım GTX 1070 MSI model kartı 1800 ₺ ye aldı ama şuan 2000 ₺. Sistem toplama dediğin bu şekilde olmalı zaten. İndirim ya da fiyat kovalayıp en iyisini yapmak. Fikirlerini yazarsan daha farklı düşünebilirim. Sistemin genel olarak güzel şuan.

Neden ekran kartıni 1060 ve 470 ve 480 gibi her işini görür ekran kartları varken 1080 ve 1070 tercih ediyorsunuz? mantıklı bir cevap duyarsam bende düşüneceğim

Eğer 1080p de oynayacaksanız GTX 1070 ziyan olur, belli ki bütçeniz var GTX 1060'ı alın uzun yıllar kullanın yanına da GSync monitör alırsanız çok iyi olacaktır. Sistem çok iyi bütçe sıkıntınız olsaydı ram, PSU ve SSD den kısın derdim ama sanırım gerek yok.

Neden ekran kartıni 1060 ve 470 ve 480 gibi her işini görür ekran kartları varken 1080 ve 1070 tercih ediyorsunuz? mantıklı bir cevap duyarsam bende düşüneceğim

Hocam 7 sene önce 2 arkadaş sistem topladı. Benim bütçem vardı ama gidip dediğiniz gibi yeterli kartları vs aldım hep. Aradan zaman geçti benim sistemim yükseltilemez hale geldi. Yükseltme yaparsam çok fazla masraf çıkacaktı. Şimdi benim eski bilgisayarım bile halen CS:Go orta ayarlarda 60 fps üzeri veriyor ama onun aldığı çok daha iyi işler başarıyor.

Yani sadede gelirsek oyun sektörünün ne olacağı belli değil. GTX 1070'in bile 1080p full ayarda 70 FPS aldığı oyunlar var. Ben hep ileriyi düşünüyorum. 3 sene sonra ne duruma gelir belli olmaz. Oyun için temel etken zaten ekran kartıdır. Zamanında almadığım kartlar daha sonra fiyatı artıyor. Yeni kartlar da pahalı oluyor. Benim geçen yıl topladığım 3.500-4000 liralık bir sistem vardı şuan aynısını toplasam daha pahalıya geliyor. Ancak o sistemi sattım memnun olmadığım için.

Sonuç olarak oyun ve ileriyi düşünen birisi yeterli olanı değil daha iyisini alması gerekir bence. GTX 1070'de bu noktada en iyi seçim.

Üstte de yazdım son çıkan oyunlarda dahi 1080p de 70 FPS alabiliyor kaldı ki 3 sene sonra ne olur belli olmaz. O yüzden 108op için bence en iyi seçenek 1070. Hem aradaki fark da çok fazla değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…