6000 TL Monitör Dahil GTX 1070 Sistem Toplama

Hocam 7 sene önce 2 arkadaş sistem topladı. Benim bütçem vardı ama gidip dediğiniz gibi yeterli kartları vs aldım hep. Aradan zaman geçti benim sistemim yükseltilemez hale geldi. Yükseltme yaparsam çok fazla masraf çıkacaktı. Şimdi benim eski bilgisayarım bile halen CS:Go orta ayarlarda 60 fps üzeri veriyor ama onun aldığı çok daha iyi işler başarıyor.

Yani sadede gelirsek oyun sektörünün ne olacağı belli değil. GTX 1070'in bile 1080p full ayarda 70 FPS aldığı oyunlar var. Ben hep ileriyi düşünüyorum. 3 sene sonra ne duruma gelir belli olmaz. Oyun için temel etken zaten ekran kartıdır. Zamanında almadığım kartlar daha sonra fiyatı artıyor. Yeni kartlar da pahalı oluyor. Benim geçen yıl topladığım 3.500-4000 liralık bir sistem vardı şuan aynısını toplasam daha pahalıya geliyor. Ancak o sistemi sattım memnun olmadığım için.

Sonuç olarak oyun ve ileriyi düşünen birisi yeterli olanı değil daha iyisini alması gerekir bence. GTX 1070'de bu noktada en iyi seçim.

Üstte de yazdım son çıkan oyunlarda dahi 1080p de 70 FPS alabiliyor kaldı ki 3 sene sonra ne olur belli olmaz. O yüzden 108op için bence en iyi seçenek 1070. Hem aradaki fark da çok fazla değil.
Bana sorarsan yanlış düşünüyorsun hocam, biraz daha araştırabilirsin galiba.

Hocam 7 sene önce 2 arkadaş sistem topladı. Benim bütçem vardı ama gidip dediğiniz gibi yeterli kartları vs aldım hep. Aradan zaman geçti benim sistemim yükseltilemez hale geldi. Yükseltme yaparsam çok fazla masraf çıkacaktı. Şimdi benim eski bilgisayarım bile halen CS:Go orta ayarlarda 60 fps üzeri veriyor ama onun aldığı çok daha iyi işler başarıyor.

Yani sadede gelirsek oyun sektörünün ne olacağı belli değil. GTX 1070'in bile 1080p full ayarda 70 FPS aldığı oyunlar var. Ben hep ileriyi düşünüyorum. 3 sene sonra ne duruma gelir belli olmaz. Oyun için temel etken zaten ekran kartıdır. Zamanında almadığım kartlar daha sonra fiyatı artıyor. Yeni kartlar da pahalı oluyor. Benim geçen yıl topladığım 3.500-4000 liralık bir sistem vardı şuan aynısını toplasam daha pahalıya geliyor. Ancak o sistemi sattım memnun olmadığım için.

Sonuç olarak oyun ve ileriyi düşünen birisi yeterli olanı değil daha iyisini alması gerekir bence. GTX 1070'de bu noktada en iyi seçim.

Üstte de yazdım son çıkan oyunlarda dahi 1080p de 70 FPS alabiliyor kaldı ki 3 sene sonra ne olur belli olmaz. O yüzden 108op için bence en iyi seçenek 1070. Hem aradaki fark da çok fazla değil.
Yanlış anlama, merak ettim o oyunu öğrenebilir miyim acaba?

Bana sorarsan yanlış düşünüyorsun hocam, biraz daha araştırabilirsin galiba.
GTX 1070 1080P testlerinde
Witcher 3 90FPS
Ashes of the Singularity 40-50 FPS
Far Cary Primal 85-90 FPS
Assassin's Creed Unity 75 FPS

2k çözünürlükte 60FPS alabiliyor diye bu kartı 2K ekranlar için ideal yapmıyor bence. Görüldüğü üzere bu yıl çıkan oyunlarda değerler bunlar. Her yıl düşecek bu değerler yeni oyunlarda. 3 yıl sonra 60 FPS almak isteyen GTX 1070 almalı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca soğutma kasaya sığmayabilir Silverstone TD-03 lite öneririm garanti olsun diye ve işlemci i7 6700k yapılır böylece

Bunu değerlendireceğim teşekkür ederim.

Benzerini ben toplayacağım.

İşlemci: 6700k
Ram: Kingston Hyperx Fury 2666mhz 2 adet 8GB
Ana kart: Asus Z170 Pro Gaming
Güç Kaynağı: Amazondan Evga G2 650 Watt
Kasa: Dark N10
İşlemci Soğutucu: SilverStone Tundra E-02 Lite
Ekran Kartı: MSI ya da Asus GTX 1070 ya da 1080
SSD: Samsung 850 Evo 250GB
Ekran: BenQ XL2411Z ya da XL2420Z (bir sitede 950 liraya düşüyor ara sıra) ya da normal 60hz full hd monitör. Eğer bunu alırsam GTX 1080 alacağım. Bu arada profosyonel oyuncu değilsen 144 Hz farkını CS:GO ve sistem masaüstü ekranı dışında algılayamazsın.

Yorumlayacak olursam i7 işlemcinin oyunda dahi performansa etkisi var. Fps daha fazla olabilir. Hem daha uzun ömürlü hem çok daha iyi. Ama arada çok büyük fiyat farkı var.
Benim bütçem de 6000-6500 ₺ civarı ancak ben bu sistemi alabiliyorum. Parçaları en ucuz haline geldikten sonra satın alacağım tabii ki. Mesela arkadaşım GTX 1070 MSI model kartı 1800 ₺ ye aldı ama şuan 2000 ₺. Sistem toplama dediğin bu şekilde olmalı zaten. İndirim ya da fiyat kovalayıp en iyisini yapmak. Fikirlerini yazarsan daha farklı düşünebilirim. Sistemin genel olarak güzel şuan.

Tabi ki bütçe varsa 6700k almak çok daha mantıklı ama ben aradaki fiyat farkının kattığı performansa değmeyeceği kanaatindeyim çünkü genel hatlarıyla F/P sistemi topluyorum.

Neden ekran kartıni 1060 ve 470 ve 480 gibi her işini görür ekran kartları varken 1080 ve 1070 tercih ediyorsunuz? mantıklı bir cevap duyarsam bende düşüneceğim

1070 tercih etme sebebim ayarları daha uzun süre sonra kısmaya başlamak ve uzun ömürlü bir sistem. Yani benim her yıl veya 2 yılda bir kart değiştirecek imkanım ve zamanım yok maalesef. O yüzden bir karttan en büyük beklentim uzun ömürlü olması. En azından bu kart bana 4-5 yıl yetebilmeli. Bundan dolayı aradaki 500 lirayı vermeye değer gördüm.

Eğer 1080p de oynayacaksanız GTX 1070 ziyan olur, belli ki bütçeniz var GTX 1060'ı alın uzun yıllar kullanın yanına da GSync monitör alırsanız çok iyi olacaktır. Sistem çok iyi bütçe sıkıntınız olsaydı ram, PSU ve SSD den kısın derdim ama sanırım gerek yok.

Çok fps oyun oynamadığım için G-SYNC'lı bir monitöre ihtiyaç duymuyorum açıkçası. Ekran kartının tam kullanılmadığı oyunlarda da dsr ile 2k çözünürlükte bu darboğazı aşarım diye düşündüm.

Bunu değerlendireceğim teşekkür ederim.

Tabi ki bütçe varsa 6700k almak çok daha mantıklı ama ben aradaki fiyat farkının kattığı performansa değmeyeceği kanaatindeyim çünkü genel hatlarıyla F/P sistemi topluyorum.

1070 tercih etme sebebim ayarları daha uzun süre sonra kısmaya başlamak ve uzun ömürlü bir sistem. Yani benim her yıl veya 2 yılda bir kart değiştirecek imkanım ve zamanım yok maalesef. O yüzden bir karttan en büyük beklentim uzun ömürlü olması. En azından bu kart bana 4-5 yıl yetebilmeli. Bundan dolayı aradaki 500 lirayı vermeye değer gördüm.

Çok fps oyun oynamadığım için G-SYNC'lı bir monitöre ihtiyaç duymuyorum açıkçası. Ekran kartının tam kullanılmadığı oyunlarda da dsr ile 2k çözünürlükte bu darboğazı aşarım diye düşündüm.
Bende İ5 6600 düşündüm fakat yetermi yetmezmi bilemedim Asus'un ROG STRIX 08G modelini alacağım fabrikadan OverClock'lu çıkanından. Birde darboğaz yapma ihtimali varmı acaba 144 hz 1 ms monitör almayı planlıyorumda ?

@ForquesT Gtx 1070 ten şaşma pişman olmazsın, 6000 tl verip gtx 1060 almak mantıklı gelmiyor bana açıkçası. Monitör olarakta uygun bir monitör önerebilirim daha önce forumdan bir arkadaş fotoğraflarını atmıştı çok hoş bir monitör. Bütçen uyarsa alabilirsin tabiki diğer markalara göre daha uygun ve hoş bir görünüşe sahip.
DELL S2716DG 69cm 1MS/HDMI, DP/2560 x 1440 - Gaming Monitör

Bende İ5 6600 düşündüm fakat yetermi yetmezmi bilemedim Asus'un ROG STRIX 08G modelini alacağım fabrikadan OverClock'lu çıkanından. Birde darboğaz yapma ihtimali varmı acaba 144 hz 1 ms monitör almayı planlıyorumda ?

6600 kötü bir işlemci değil darboğaz yapacağını kesinlikle düşünmüyorum. Darboğaz sorunu bazı oyunlarda GTX 1070'da Full HD monitörlerde ekran kartının tamamını kullanmayarak yapıyor. Bunu da çözünürlüğü yükselterek aşabiliyoruz. 2k monitör darboğazı engellemek için tek çare değil o yüzden.

@ForquesT Gtx 1070 ten şaşma pişman olmazsın, 6000 tl verip gtx 1060 almak mantıklı gelmiyor bana açıkçası. Monitör olarakta uygun bir monitör önerebilirim daha önce forumdan bir arkadaş fotoğraflarını atmıştı çok hoş bir monitör. Bütçen uyarsa alabilirsin tabiki diğer markalara göre daha uygun ve hoş bir görünüşe sahip.
DELL S2716DG 69cm 1MS/HDMI, DP/2560 x 1440 - Gaming Monitör

Ben bu monitörü düşündüm aslında aklımdaki monitör buydu 2k olarak. Hatta forumda bir arkadaştan numara felan istemiştim aldığı yerle görüştüm. Ama sonra monitöre bu kadar bütçe ayıramayacağımı düşündüğüm için eledim.

6600 kötü bir işlemci değil darboğaz yapacağını kesinlikle düşünmüyorum. Darboğaz sorunu bazı oyunlarda GTX 1070'da Full HD monitörlerde ekran kartının tamamını kullanmayarak yapıyor. Bunu da çözünürlüğü yükselterek aşabiliyoruz. 2k monitör darboğazı engellemek için tek çare değil o yüzden.

Ben bu monitörü düşündüm aslında aklımdaki monitör buydu 2k olarak. Hatta forumda bir arkadaştan numara felan istemiştim aldığı yerle görüştüm. Ama sonra monitöre bu kadar bütçe ayıramayacağımı düşündüğüm için eledim.
Peki sizce nasıl bir monitör almalıyım ? fazla CS GO oynamıyorum genelde hayatta kalma The Forest, Ark vs.

Peki sizce nasıl bir monitör almalıyım ? fazla CS GO oynamıyorum genelde hayatta kalma The Forest, Ark vs.

Kesinlikle FullHD Normal bir 60Hz moniitör almalısın. Hatta renkler için IPS al. TN monitörler renk ve görüş açısı olarak daha kötüdür. IPS ise daha güzel renkler, daha geniş görüş açısı sunar ama TN gibi düşük tekpkime süresi ve hz değerine sahip değiller.
-Yazmadım ama ekliyorum 1ms alman gerekiyor yine de :)

i7 6700K olayına gelirsek 4-5 FPS fark ediyor i5 6500k ile arasında. Dediğiniz gibi F/P söz konusu ise o kadar önemli değil.

Son düzenleme:

Online oyunlarda hızlı reaksiyon gösterebilmek adına düşük tepkime süreli monitörlere yönelmeniz daha mantıklı olur bence. Bütçenizi bilmiyorum ama genel olarak Full HD monitörlerde düşük tepkime süresi ve yüksek yenileme hızı en başta tercihleriniz arasında olmalı. Bütçe arttıkça g-sync veya freesync, ips panel gibi oyun keyfinizi artıracak özelliklere bakılabilir.

Online oyunlarda hızlı reaksiyon gösterebilmek adına düşük tepkime süreli monitörlere yönelmeniz daha mantıklı olur bence. Bütçenizi bilmiyorum ama genel olarak Full HD monitörlerde düşük tepkime süresi ve yüksek yenileme hızı en başta tercihleriniz arasında olmalı. Bütçe arttıkça g-sync veya freesync, ips panel gibi oyun keyfinizi artıracak özelliklere bakılabilir.
Bütçem 5200 TL topladığım parçaları aşağıya ekliyorum.

. Intel Skylake Core i5 6600 3.3GHz 6MB Cache LGA 1151 İşlemci

. MSI B150M Mortar Arctic D4 2133Mhz mATX 1151 (MSI Interceptor DS B1 Mouse hediye)

. Kingston HyperX Fury 16GB DDR4 2133Mhz CL14

. Asus ROG STRIX GTX1070 Gaming O.C 8GB GDDR5 256Bit VR Ready Ekran Kartı (STRIX-GTX1070-O8G-GAMING)

. Aerocool BattleHawk 600W 80+ Bronze 5 Fanlı, Kart Okuyuculu, Fan Kontrolcülü, USB 3.0 Pencereli Bilgisayar Kasası (AE-BH-600)

Sadece monitör yok onuda 60 Hz almaya karar kıldım. FullHD bir monitör öneriniz varmıdır acaba monitör dışı sistem fiyatı 3.873 TL tutuyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı