6000 TL Monitörlü ve 1070'li Sistem Önerisi

Zapatocny

Megapat
Daha fazla  
6000 TL'ye 144 Hz monitörlü ve GTX 1070'li bir bilgisayar toplamak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem tavsiyeniz için teşekkür ederim. Kısaltmayı küçük harfle yazdığım için ban yedim, haliyle biraz geç cevap verdim kusura bakmayın. Bu sistem hakkında ne düşünürsünüz?
AMD Ryzen ™ 5 1600X 3.6GHz, GTX1070 8GB OC, 8GB DDR4, 256GB SSD 750W Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC

Aynı zamanda şimdi farkettim ki sisteme kasa koymayı unutmuşsunuz. Bir an çok sevindim güzel bir sistem toplamanıza rağmen 6000 TL'yi geçmemesine.

Ram in MHZ si biraz düşük gibi işlemci anakart iyi ssd kötü
Zaten RAM'ler Allah'a emanet gibi duruyor onları daha sonra swap ederim. Peki SSD'yi kötü bulma sebebiniz nedir?

Aynı zamanda şimdi farkettim ki sisteme kasa koymayı unutmuşsunuz. Bir an çok sevindim güzel bir sistem toplamanıza rağmen 6000 TL'yi geçmemesine.

Akasa Venom LX 3x12cm Fanlı, Pencereli USB 3.0 Oyuncu Kasası
Bu kasayı tavsiye edebilirim. Kasayı da fiyata dahil etmiştim aslında ama linkini koymayı unutmuşum. SSD almayıp sadece HDD alırsanız üstteki kasayla beraber sistem yaklaşık 5.890 ₺ tutuyor. Topladığım sistemde HDD'yi çıkartıp sadece linkini attığım SSD'yi alırsanız fiyat 6.024 ₺ tutuyor.

Sistem tavsiyeniz için teşekkür ederim. Kısaltmayı küçük harfle yazdığım için ban yedim, haliyle biraz geç cevap verdim kusura bakmayın. Bu sistem hakkında ne düşünürsünüz?
AMD Ryzen ™ 5 1600X 3.6GHz, GTX1070 8GB OC, 8GB DDR4, 256GB SSD 750W Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC

Ryzen 5 1600X + X370 anakart + işlemci soğutucu alınacağına Ryzen 7 1700 + B350 anakart alınmalı diye düşünüyorum (1700'den soğutucu çıkıyor).
RAM'lerin 2x4 GB olması sizi yükselme yapacağınızda 16 GB ile kısıtlar tek modül 8 GB daha uygun bir seçim olabilir.
Aerocool Aero800 modelinin 750 watt PSU'lu versiyonunda PSU'dan gürültü problemi çekenler vardı, aynı sorun bu kasada da var mı bilmiyorum ama aynı PSU kullanılmış olabilir. Kasa ve PSU'yu ayrı ayrı almanız daha iyi olur.
Son olarak ufak bir detay benim attığım Quick Silver modeli ekran kartı MSI Gaming X modelinin beyaz versiyonudur, soğutma olarak aynılar. Asus Dual modelinden bir tık daha iyi soğutma sağlar. Ayrıca Asus Dual modelinde arka plaka bulunmuyor, bu da kozmetik açıdan bir eksi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı