promagistra
Femtopat
Daha fazla
Okuyan anlayan biçen babayiğit çıkar umarım, akımdakileri döktüm.
İkinci mezunum bu. 12'nci sınıftayken kasıtlı olarak çalışmadım ve mezuna kaldım çünkü 17 yaşında üniversiteye gitmek istemedim. Birinci mezun senemde sarpa sardım zira normalde EA/Sözel adamı olduğum halde yabancı dilden girmek istedim. Yarım yamalak çalışmıştım ve istediğimden uzak bir sıralama elde ettim, İngilizce ağır geldi anlayacağınız.
Normalde derse çalışmaya yazın başlayabilirdim ama otelde çalışıyordum 2 hafta önce istifa ettim, kafamı dinledim ve Kasım ayında derse hemen başlayabilirim.
Aklımdakiler ve sorularım:
İkinci mezunum bu. 12'nci sınıftayken kasıtlı olarak çalışmadım ve mezuna kaldım çünkü 17 yaşında üniversiteye gitmek istemedim. Birinci mezun senemde sarpa sardım zira normalde EA/Sözel adamı olduğum halde yabancı dilden girmek istedim. Yarım yamalak çalışmıştım ve istediğimden uzak bir sıralama elde ettim, İngilizce ağır geldi anlayacağınız.
Normalde derse çalışmaya yazın başlayabilirdim ama otelde çalışıyordum 2 hafta önce istifa ettim, kafamı dinledim ve Kasım ayında derse hemen başlayabilirim.
Aklımdakiler ve sorularım:
- Günde kılçıksız 6-7 saat ders çalışabilirim. Buna (mola yapıyorum) molalar dahil değil. Derse ek olarak günde 2 saat Unreal Engine'a çalışıyorum. Geri kalan süre spor ve boş zaman.
- Minimum sözel 15k girmek istiyorum. Türkçe öğretmenliği okuyacağım. İstediğim yer 20-30k ile alıyor.
- Sıfırdan Sonsuza Matematik nasıl bir kanal? Matematikle aram hiç iyi olmadı ama bu adam çok güvenilir duruyor. Bu adama 40 gün harcarsam sizce 10-20 net arasına çıkar mıyım? Matematikten anlayan birisi bu adamın ilk 12 ve problemler kampına bakıp işe yarar mı söyleyebilir mi?
- Diğer derslerden hoşuma giden kamp ve hocaları seçtim onlar tamam. Derslere aşağı yukarı şu kadar zaman ayıracağım:
TYT Türkçe = 20 gün. Dil bilgisi ve paragraf ipuçlarını öğreneceğim. 1 adet Türkçe kaynak bitireceğim. Bu 20 gün bitse dahi her gün 20 paragraf çözeceğim.
TYT Matematik = 40 gün. Sıfırdan Sonsuza Matematik, eğer bu adama iyi diyorsanız bu kadar süre vereceğim. Bana 12 net civarı yeter. Hocanın ders kitabını alıp bitiririm. Sonra 1 tane daha soru bankası alıp haftalık tekrarlar yaparım.
TYT-AYT Coğrafya = 20 gün. Enes Hoca Coğrafya kanalını izleyebilirim daha karar vermedim, araştırıyorum. Coğrafya Gürmesi kaynağını alacağım.
TYT-AYT Tarih = 20 gün. Coğrafya ile aynı mantık.
TYT-AYT Din > 10 gün. Aklımda 2-3 hoca var yakında seçerim. Kaynak bitirmek yerine sadece branş denemeleri çözerim.
TYT-AYT Felsefe > 15 gün. Bunu 20 güne uzatırım belki. Hocasını daha seçmedim o gün gelince düşüneceğim. AYT'den kaynak bitiririm TYT'den sadece branş denemesi.
AYT Edebiyat > 30 gün. Aklımda Rüştü Hoca var ama dediğim gibi günü gelince karar vereceğim. 1 kaynak bitiririm. Aşırı bol branş denemesi çözerim.
TYT Fen > 15 gün. Üç derse de 5 gün veririm. Sadece garanti konulara çalışacağım. 8 net civarı yeter.
Bilgisayardaki not defterimde yukarısı çok daha detaylı bir biçimde yer alıyor sizi sıkmamak için böyle özetledim. Hepsi 170-180 gün sürecek. Sınava kadar 30-40 gün ekstra sürem kalacak.
Benim kafama takılan en büyük kısım millet aynı anda 2-3 derse çalışıyor. Tek tek bitirerek gitsek olmaz mı? Haftalık hafif tekrarlar atsak unutur muyum? Sizce adam akıllı bir şey midir işe yarar mı böyle?