6000 TL oyun ve yayın odaklı sistem toplama

affenhitze

Hectopat
Daha fazla  
Toplamaya dair neredeyse hiç bilgim yoktu, 1 haftadır araştırmaktayım, biraz bilgi sahibi oldum. Yine de bilmediğim çok şey var tabii ki. Oyun ve yayın odaklı olacak, render da gerekebilir. İleriye yönelik bir sistem toplamak istiyorum. Malumunuz yeni ekran kartları gelecek, sistem tavsiyeleri yapabilirseniz çok sevinirim. Yalnızca kasa içindir bütçe, monitör olarak da tavsiye alabilirim 2-2.500 TL'ye kadar. Monitörde de G-Sync ve 1 ms 144 Hz olabilirse tavsiyeler veya 240 güzel olur. Ryzen sistem daha çok işimi görür diye düşünüyorsanız her opsiyona açığım, şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan ekran kartı alacak mısınız peki?
Evet ekran kartı alacağım, Benim istediğim yeni ekran kartları ve yeni nesil işlemciler, geldiğinde upgrade edebileceğim, bir alt yapı olursa daha iyi olur.

Kasa olarak da' CORSAIR Carbide Serisi Clear 400C düşündüm.

Kafamda İntel ve AMD olmak üzere 2 sistem var.

İntel i5 8600k
Asus Prime z370-p
Thermaltake tr2 s 600w 80 plus 12 cm fanlu psu
G skill 2x8 16 gb trident z rgb 3000mhz cl16
Gigabyte 1070 gtx OC windforce
Toshiba TR200 240 gb SSD
Seagate Barracuda 1TB
Cooler Master Masterliquid ML120L Sıvı soğutucu

Ryzen sistem'ide burada birinin tavsiyesinden görmüştüm.

Ryzen 5 1600
Gigabyte ga ab 350 gaming 3
Msi geforce gtx 1070 ti armor 8 gb
Toshiba p300 high performance sabit disk
Samsung 860 evo 250 gb ssd
G skill Ripjaws 16 gb 3200 mhz ram
Cooler master 650 w bronze aktif pfc fanlı psu

Bütçeyi çıkarabilirim. i5 sistem daha iyi olur derseniz öyle yapabiliriz.
Birde Ryzen sistem yapıcaksam FreeSync bir Monitör almalıyım değil mi ?

Son düzenleme:
Hayır, FreeSync AMD tabanlı ekran kartlarında mevcut. Burada GTX 1070 var, yani G-Sync. Olması şart değil tabi. Eklediğim monitörde mevcut. Yayın yapacaksanız Ryzen 1700'e bile çıkabiliriz.

Hayır, FreeSync AMD tabanlı ekran kartlarında mevcut. Burada GTX 1070 var, yani G-Sync. Olması şart değil tabi. Eklediğim monitörde mevcut. Yayın yapacaksanız Ryzen 1700'e bile çıkabiliriz.
Evet Twitch yayını yapacağım, haydi çıkalım öyleyse.

1080p bir Monitör'de alabilirim.
Asus rog swift PG248Q veya Asus PG258Q gibi bu durumda intel sistem daha iyi sanırım bir videoda izlemiştim ve dediklerine göre ; 1080p de FPS olarak daha iyi sonuç elde ediliyormuş Ryzen'e kıyasla.

Evet Intel 1080P'de daha çok FPS veriyor. Ancak size tavsiye ettiğim monitörden şaşmayın, ileride ekran kartını yükseltseniz bile kullanabilirsiniz. İşlemciyi Ryzen 1700 yapıp alın derim. Aceleniz yoksa yeni işlemciler yolda Ryzen 7 2700 alabilirsiniz.
Kod:
Ryzen 7 2700

8 çekirdek / 16 thread
    65 watt TDP
    3,2 GHz standart saat hızı
    4,1 GHz turbo saat hızı
    Wraith Spire LED soğutucu
    299 dolar

Anladım ay sonuna kadar, çıkarmı sizce ? Birde çıktıkdan sonra mı sistem tavsiyesi almalıyım malum anakartlar vs... ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…