6000 TL Render sistemi

Foruma merhaba yeni üye oldum.
Hemen konuya giriyorum; makine tasarımcısıyım, daha önce iş yerinde iş istasyonu bilgisayarlar kullanıyordum (Celcius, HP Z400, Dell T5600) gibi...
Üst düzey makinelerdi ve şimdi evde kendim için tasarım yaparken veya mühendislik analizleri yaparken kullanabileceğim elimi kolumu bağlamayacak bir sistem toplama arefesindeyim. Bayağı araştırdım ve sonunda şu konfigürasyonda karar kıldım, forumla paylaşmak ve farklı düşünceler varsa görmek istedim:

• İşlemci: i7 4930k
  • Anakart: Asus X79-Deluxe
  • Bellek: G-skill Trident (4x2 dual kit) x 2, 2400 MHz CL10 = 16Gb
  • SSD: Samsung 250gb ,840 evo sata3
  • HDD: WD Cavair Black 1TB
  • DVD: ASUS
  • Soğutma: Seidon 120V sıvı soğutma
  • Ekran kartı: Quadro K2000
  • Kasa: Corsair Carbide 400R 80Plus

Önerisi olan var mı? Varsa sebebini de yazarsa memnun olurum.
Bellek Corsair V. CL9 olarak seçilsin.
SSD'den kısılıp Ana Kart mümkünse daha yüksek fazlı seçilsin stabil OC anlamında. Onun haricinde sistem güzel. İşlemciyi düşürmeye gerek yok.

Benim tavsiyem:

+ Bu ekran kartı

+ Bu Soğutucu

Kasa, DVD yazıcı ve... sana bıraktım.

Sistem öneren arkadaşlara teşekkür ederim, fire serisi ekran kartları nasıldır bilmiyorum hiç kullanmadım, genelde quadro kullandım hep, soğutucu güzel fakat bütçeyi aşıyor, kasayı iyi soğutup işlemci için de seidon 120 nin yeterli geleceğini düşündüm ama..

Ayrıca şunuda belirtmek isterim , araştırmalar sonucu şu kanıya ulaştım 4770 soket işlemci ev/oyun tipi kullancılara yönelik, 4930k ve 4960x ise sunucu/iş istasyonu tarzı işler için daha stabil. Aslında olması gereken xeon işlemci fakat tedarik etmek hem sıkıntılı hemde bu işlemcilerin fiyatları çok daha üst seviyede, Paket bir iş istasyonu bilgisayar almaya bütçe el vermediği için bu şekilde işimi görecek bir sistem toplamakta buldum çözümü.

Sistem öneren arkadaşlara teşekkür ederim, fire serisi ekran kartları nasıldır bilmiyorum hiç kullanmadım, genelde quadro kullandım hep, soğutucu güzel fakat bütçeyi aşıyor, kasayı iyi soğutup işlemci için de seidon 120 nin yeterli geleceğini düşündüm ama..

Eğer kendi seçtiğin ekran kartı işini görüyorsa onu al. Yaklaşık 500TL daha ucuz. Bu arada benim önerdiğim sistem hafta sonu yaklaşık 3800TL denk gelir. Yani 3800 (Sistem) + 1200 (Quadro 2000) 5000TL eder. Kalan parayla da Kasa, PSU ve soğutucuya harcarsın.

Bazı render motorları vardır oyun ekran kartlarıyla iyi çalışan bazıları vardır quadro, frepro ekran kartlarıyla iyi çalışan. Kullandığınız render motoruna bağlı. Bende HP z800 kullanıyorum quadro var. Renderde de gayet iyi zaten. Dediğim gibi render motoruna da dikkat edin.

Bellek Corsair V. CL9 olarak seçilsin.
SSD'den kısılıp Ana Kart mümkünse daha yüksek fazlı seçilsin stabil OC anlamında. Onun haricinde sistem güzel. İşlemciyi düşürmeye gerek yok.

Corsair bellekler 2133mhz hızında gskill trident ise 2400 fakat CL sayıları ilkinde daha düşük, fiyatlarıda hemem hemen aynı. Anakart daha yüksek fazlı olmalı derken ne kastedildiğini ve sebebini tam anlamadım?

Son düzenleme:
Arkadaşlar size asıl ikilemde takıldığım konuyu söyliyim, anakart asus x-79 deluxe mi olmalı yoksa msi x79a gd65 mi olmalı? İkisininde güzel yönleri var, asusta wifi olması tercih sebebiydi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair bellekler 2133mhz hızında gskill trident ise 2400 fakat CL sayıları ilkinde daha düşük, fiyatlarıda hemem hemen aynı. Anakart daha yüksek fazlı olmalı derken ne kastedildiğini ve sebebini tam anlamadım?
İnternette faz nedir, ne işe yarar diye aratırsanız cevabınızı bulacaksınız. Çünkü uzun bir kopyala-yapıştır ile boğmak istemiyorum başlığı.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı