6000 TL Sistem toplama tavsiyesi

Cagan Mert

Decapat
Öncelikle herkese merhabalar. Ben ortalama 6 bin civarında bir sistem alacağım fakat bilgisayar donanımları hakkında bilgim sıfır bu yüzden size danışmak istedim. Şu an internette bir kaç araştırma yaptım ve 2 tane topladığım bilgisayar var bunlar:​

1.
AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 2.Nesil Multipack ( Kutusuz ) İşlemci

Gigabyte B450 Aorus Elite AM4 DDR4 ATX Gaming (Oyuncu) Anakart

Corsair 16 GB 2x8GB DDR4 3000Mhz Ram (Bellek)

Sapphire RX 590 8GB D5 Nitro + Radeon Oc Gaming Ekran Kartı

James Donkey JD480 480GB SSD Disk

Gamepower Horizon Gaming 4*120mm RGB Fanlı Kumanda ile Kontrol Tempered Glass Yan ve Ön Panel Mid ATX Kasa

2.
GENESIS TITAN 800 -2600X GAMING PC
GENESIS TITAN 800 Blue 600W PSU Kasa
Asus Prime B450M-K Anakart
AMD RYZEN 5 2600X İşlemci
Crucial Ballistix 16GB 3000MHz DDR4 Soğutuculu Bellek
Crucial BX500 480GB SSD
Asus DUAL-GTX1660TI-6G GAMING 6GB 192Bit GDDR6

Ve bunlardan başka almamı önereceğiniz sistem var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alttaki sistem Intel ve 5700 lira bandına alınabiliyor.

İlla Ryzen olacak dersen şöyle de bir sistem toplanabilir.

Bu senaryo da Ryzen sistem daha pahalı olmakla birlikte biraz daha güçlü kalır. Ryzen 2600x ile İ5 9400F arasında müthiş bir performans farkı yok. Bana kalırsa İntel sistemi almak daha mantıklı.

Topladığınız ilk sistemde güç kaynağı yok ayrıca bu bütçe ile çok daha iyi bir sistem çıkacaktır. Gerçi sistemleri tek tek incelemeye de gerek yok bütçeniz ile çok daha iyi bir şeyler çıkacaktır. Sistemi kendiniz toplayabilecek olsanız durum da iyi bir hal alırdı fakat tek firmadan toplanacaksa bir nebze olsun aza tamah etmek gerekecektir.

Topladığınız ilk sistemde güç kaynağı yok ayrıca bu bütçe ile çok daha iyi bir sistem çıkacaktır. Gerçi sistemleri tek tek incelemeye de gerek yok bütçeniz ile çok daha iyi bir şeyler çıkacaktır. Sistemi kendiniz toplayabilecek olsanız durum da iyi bir hal alırdı fakat tek firmadan toplanacaksa bir nebze olsun aza tamah etmek gerekecektir.

Hocam siz 6000TL civarında bir sistem toplayabilir misiniz ?

İntele pek hakim değilim, kendimde Ryzen 2600X temelli bir sistem kullanıyorum. Fakat aynı performsn ile İntel tarafında daha uygun bir sistem çıkacaksa bunu da göz ardı etmemek gerekir. Müsait bir zaman bulursam bir sistem paylaşımı yapmaya çalışırım. Burada en büyük etken sistemi kendiniz toplayabilir misiniz yoksa tek firmadan toplanmış halde mi gelmeli sorusu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı