Açık konuşmak gerekirse daha önce Dark, Galax, High Power ürün kullanmadım, hatta günlük hayatta karşılaşmadım bile. O yüzden cahillik de denebilir ama bilmediğim için güvenemedim. Fakat diğer arkadaşlar da kalite konusunda sorun olmaz diyorlarsa Teknobiyotik P2.5'de gayet beni tatmin edecek bir sistem. Hatta gerekirse 3600'e bile upgrade edebilirim ama yayın yapmıyorum. En fazla autocad, solidworks kullanırım, onlarda bile ne kadar gerekli olduğu tartışılır. Sadece sistemi en az 3-4 sene kullanmak istiyorum sorun çıkmadığı sürece, o yüzden daha güncel kalması açısından 3600 mantıksız değil.
Aynen bu sebepten hocam, başlangıçta düşük bir SSD sistem vb. için düşünüyorum. Daha sonrasında 500 GB civarı bir ssd ile sık oynadığım oyunları saklarım. Harddisk ise hız gerektirmeyen veya hızın o kadar önemli olmadığı klasik depolamada kullanılır. O yüzden 500GB veya 1TB harddisk çöp olmaz diye düşünüyorum. Yaklaşık aynı fiyata geldiği için soruyorum, diğer gören arkadaşlar da yorumlarsa sevinirim. Teknobiyotik P2.5 mı daha iyidir yoksa her parçayı ayrı ayrı toplamak mı sizce? Teknobiyotikteki parçaları bilmiyorum ama eğer kaliteli bir bilgisayar ise tek muhattapın olması daha iyi olur gibi. Çok şey yazdım ama gerçekten kafam karıştı, doların da malum sürekli artmasından dolayı çok da beklemek istemiyorum. O yüzden hatta 3000(veya 2100) serisinin tanıtımını bile beklemeyi düşünmüyorum. Sizce hangisini yapmak daha mantıklı? Her parçayı ayrı ayrı almak mı, Teknobiyotik P2.5'i olduğu gibi almak mı yoksa paraya birazcık daha kıyıp P2.5'i Ryzen 3600 ile mi almak daha iyi?