6000 TL Sistem Toplama

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar. Bu yaz 6000 TL'ye bir pc toplayacağım. Yeni kartlar falan çıkacak biliyorum lakin ben onları beklemeyi şahsen düşünmüyorum çünkü teknoloji beklemek insanı delirten bir şey, ne zaman çıkacağı belli değil. Temmuz'da çıktı diyelim, bu seferde gaming versiyonları beklemekten yaz bitecek. Ben bunları da hesaba katarak şimdiden bir pc toplamaya karar verdim, olur da erken çıkarsa Haziran'ın ortalarına doğru, tabii ki yeni kartlara yönelirim lakin öyle bir şey olacağını sanmıyorum. Sizden 6000 TL'ye monitör de dahil olmak üzere, uzun ömürlü ve sadece oyun amaçlı bir pc toplamanızı istiyorum. Monitör 144 Hz olursa daha iyi olur sanki ama bilmiyorum, onu da size bırakıyorum. En iyisi nasılsa siz öyle toplayın, aralarından en mantıklısını göz önünde bulunduracağım. Deneyimli arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pascal mimarisi büyük ihtimal haziranda çıkacak :)
İnşallah fakat şöyle bir durum var, pascal mimari çıksa bile 980 ti' ın yerini alacak kartında fiyatı 2500 3000 tl civarı olacaktır. O yüzden siz gene bir sistem toplayın bu bütçeye, vakti geldiğinde ekran kartını değiştiririz.

Adsız.png

Buyur sana 144 hz HBM bellekli sistem :). SSD den kısabilir belleği 2 x 8 yapabilirsin veya pc mate yerine gaming m3 alabilirsin. Bu önerdiğim sistem oyuncu ve oyun kaydetme üzerine olduğu için 480 gb koymuştum. Kasayı başka bir yerden dark n10 seçmenizi öneririm. Güç kaynağı yeterli gelecektir.

Senin için iki farklı şekilde seçenek hazırladım. Eğer 144 Hz monitör alacak olursan ekran kartını biraz kısmam gerekti ve R9 390X yaptım. Öteki sistemde ise Full HD monitör yapıp GTX 980 yaptım. Karar senin. :) Bu iki sistem de beklentilerinin üstünde olacaktır.

Dosya Ekleri

• 6157.png
    6157.png
    51,8 KB · Görüntüleme: 240
  • 5832.png
    5832.png
    51,3 KB · Görüntüleme: 267
Hepinize çok çok teşekkür ediyorum, tüm tavsiyeleri dikkate alacağım. Sizce 144 hz monitörde g-sync yada freesync gerekli mi ? Çünkü 144 hz' yi geçtiğim vakit ekranda yırtılma falan olabilir, v-sync açınca da oyunda takılma oluyormuş sanırsam.

Ekran kartından dolayı yırtılmalar olur. G-sync monitörler çok pahalı oluyor. 144Hz yüksek bir değer. Siz v-sycn açınca biraz fps düşüşleri yaşasanız bile bunu fark edemezsiniz. Sadece sayısal değerler sizi rahatsız eder. Bir monitöre 2 binliradan fazla verilmez. Sponsorunuz felan varsa o ayrı tabi ki.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı