6000 TL Sistem Toplama

SSD istiyor musunuz? HDD'niz halihazırda var mı?
SSD olsun ama HDD var.
Sistem bütçesinden hariç sadece ekipman için bütçenizi belirtin. Bir de kulaklık, mouse ve klavye alınacak sadece değil mi?
Ekipman bütçem 500 en fazla 600 TL
Bir de intel tabanlı sistem oluşturabilir misiniz? İlginiz için sağ olun..
@Pantheon

Peki mouse klavye kulaklık önerebilir misiniz?
@Pantheon

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman şöyle bir şey önerebilirim,

incehesap.com'dan Topladığım Bilgisayarın Parça Listesi

İşlemci: Intel Core i5-8400 Coffee Lake 2.8GHz 9MB Soket 1151 İşlemci (1 x 1.024,59TL)
Anakart: Asus Prime B360-Plus LGA1151 DDR4 Hdmi DVI VGA M.2 Atx Anakart (1 x 584,36TL)
RAM: AData Premier AD4U213338G15-S 8GB DDR4 2133MHz U-DIMM CL15 Bellek (2 x 978,72TL)
Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1060 AERO ITX 6G OC 6GB GDDR5 192Bit DX12 Ekran Kartı (1 x 2.032,3TL)
SSD disk: Hi-Level 120 GB SSD30ULT/120GB 2,5 (1 x 187,11TL)
Kasa: Corsair Carbide CC-9020113-EU 100R Mid Tower VS600 80+ 600W Siyah Kasa (1 x 511,91TL)

Toplam Fiyat: 5.318,99 TL (KDV Dahil)

incehesap.com PC Toplama Sihirbazı ile oluşturulmuştur

GPU'yu GALAX, PALİT gibi daha uygun fiyatlara bulabilirseniz farklı sitelerden, fiyatı daha bile düşürebilirsiniz. RAM hoşunuza gitmediyse, bütçeniz mukabilinde daha kaliteli ve daha hızlı frekansı olan bir tercihte de bulunabilirsiniz.

Eğer ileride RAM takviyesi yapmayacaksanız, fazlasında gözüm yok diyorsanız daha uygun fiyata H310M chipsetli anakartlardan da alabilirsiniz. Fakat ben kendi hatamdan dolayı H310M anakartımı bozdum ve yukarıdaki önerdiğim anakarta geçtim. Nedense sistem daha performanslı çalışır oldu. Özellikle genel bileşen sıcaklıklarında etkisi hissedilir değişimler oldu. O yüzden B360 + ATXde kalmanızı yeğlerim. Hem kasanın içi daha ferah oluyor, hem de tıkış tıkış olmuyor.

Ekran kartı buradan daha ucuza alınabilir.

Logitech G102s : 120TL
Logitech G231 : 210TL
Razer Cynosa Chroma : 235TL

Klavye konusunda mekanik çözümlerde var ama markaları bilmediğim için eklemedim. Fiyatların hepsi Hepsiburada dan alındı.

@sylvanaswind Bence biraz daha araştırma yapın bilgi toplayın, sonra tavsiyelerde bulunmaya başlayın. Önerdiğiniz listeyi tavsiye etmiyorum.
Ben de benzer bir bütçeyle (dolar endeskli olarak konuşuyorum) öneri istediğimde böyle önerilmişti, ona dayanarak öneri yaptım, bir hatam olduysa affola, uyumsuz kısımlarını da öğrenmek isterim şahsi olarak.

• Anakart daha iyisi aynı bütçeye varken onu seçmek mantıklı değil.
  • RAM frekansı çok düşük ve oyuncuya hitap etmeyen soğutucusuz bellek seçilmiş.
  • SSD olarak en kalitesiz olanu seçilmiş. HB'de yorumlara girip bakarsan o SSD için iyi yorum çok az ve o iyi yorumları da anlamayanlar yapmıştır.
  • Ekran kartı aynı bütçeye daha iyi modeller varken tek fan ITX model seçilmiş.
Benim yaptığım listeyi göre göre bu kadar kötü parçalar seçmek ne kadar doğru bilemiyorum.

@sylvanaswind

• Anakart daha iyisi aynı bütçeye varken onu seçmek mantıklı değil.
  • RAM frekansı çok düşük ve oyuncuya hitap etmeyen soğutucusuz bellek seçilmiş.
  • SSD olarak en kalitesiz olanu seçilmiş. HB'de yorumlara girip bakarsan o SSD için iyi yorum çok az ve o iyi yorumları da anlamayanlar yapmıştır.
  • Ekran kartı aynı bütçeye daha iyi modeller varken tek fan ITX model seçilmiş.
Benim yaptığım listeyi göre göre bu kadar kötü parçalar seçmek ne kadar doğru bilemiyorum.

@sylvanaswind
Anladım demek istediğinizi, benim biraz avanaklığım olmuş, arkadaş 6000 bütçe demesine rağmen kendi kendime gelin güvey olup fiyatı düşüreyim dedim. Elbette 6000 net bütçeye sizin sisteminiz daha iyi olacaktır. Düzeltmeniz için teşekkür ediyorum. :) Forumda yeniyim, bunları yavaş yavaş öğreneceğim ve tecrübeleneceğim, katkınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı