6000 TL Yayın İçin Sistem Toplama

Aylmfuha

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara/Kırıkkale
Daha fazla  
Merhabalar, 6000 TL civarı sistem toplamak istiyorum. Twitch yayıncılığı yapacağım. Fiyata monitör dahil değildir. Düşündüğüm sistem şu şekilde:
  • Anakart: Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3 3200 MHz(OC) AM4+ mATX
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 1700 3.0 GHz 20 MB AM4
  • Bellek: Corsair 16GB(2x8GB) Vengeance Led DDR4 3200MHz CL16
  • Ekran Kartı: Gigabyte GeForce GTX1080 Windforce OC 8GB 256Bit
  • Sabit Disk: Seagate 2TB Barracuda 64MB 7200rpm
  • Kasa: AeroCool BattleHawk 750W USB 3.0 5xFanlı Siyah ATX Kasa
  • SSD Disk: Samsung 250GB 850 Evo 540/520 (MZ-75E250BW)
Monitör olarak Freesync veya G-Sync 1080p alıp, DSR ile 2K'da çalıştırmayı düşünüyorum bir kaç oyunu.
Şimdiden yardım edecek arkadaşlara çok teşekkür ediyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem güzel lakin bazı şeyler değişmeli.

Hard Disk Toshiba P300 serisi olursa daha iyi olacaktır.

Bence HDD'yi 1TB yapıp, SSD'yi 500GB yapmaya çalışın.

Kasa hakkında bir bilgim yok. İçindeki PSU nasıl onu da bilmiyorum ama kaliteli olduğunu sanmıyorum.

Bu sisteme en az Seasonic S12II 620W 80+ PSU öneririm.

Son düzenleme:

Hocam AeroCool'un kasaları oldukça başarılıdır. Ben güvendiğim için ekledim Sizin önerilerinizi not ettim dikkate alacağım kesinlikle.
HDD'ye gelirsek Anime olsun oyun olsun arşivim çok fazla. Harici 2TB HDD almıştım o bile yetmedi maalesef. O yüzden düşürmek istemiyorum SSD'ye gelirsek şimdilik 250 yeter diye düşünüyorum. İleride sıkıntıya sokarsa ekstra 500GB alabilirim.
Son olarak GTX1080 1080p monitörde darboğaz yapar mı? 2K veya 4K için bütçem yok. Zaten yayın için olacak 2K fazla diye düşünüyorum.

İşlemci güçlü olduğu için yapmaz ama yazıktır karta. İleride değiştirirsen olabilir.

En az 2K Monitör ile kullanılmasını tavsiye ederim.

Anime arşivi içinse kalabilir. Değer.

Kasa hadi tamam ama PSU güven vermedi.

PSU sistemin can damarıdır. Böyle bir sistemi kalitesiz bir PSU'ya emanet etme.

Son düzenleme:

Yazık olduğunu bende biliyorum fakat bir yerden de kısmak istemiyorum. İleride 2K'ya geçiş yapabilirim. Peki hangi monitörü önerirsiniz? 75HZ yeterli olur mu? 144HZ'ler çok pahalı. 144HZ parasına 2K veya 4K monitör alınır FreeSync AMD kartları içinmiş, GTX1080 sadece G-Sync'mi destekliyor yoksa FreeSync'de destekliyor mu?
Kasanın boş hali var mıdır bilmiyorum. Sanırım başka kasaya ve PSU'ya bakmalıyım.

G-Sync Nvidia Chipsetli ekran kartları içindir. GTX 1080 gibi.

Freesync bir monitör ile kullanılması herhangi bir sorun teşkil etmez.

Kasa olarak Corsair Spec-Alpha bakabilirsiniz. Bütçenize uyuyor mu bilmiyorum.

1080p 75Hz Monitör ve GTX 1080 demek.

Ben tavsiye etmem ama kısa bir süre sonra değiştireceğim derseniz olabilir.

@ShadYaqz hocamın da fikrini duymak isterim.

75Hz monitör ile GTX 1080 gibi güçlü bir kartı kullandığın zaman monitör ekran kartını kısıtlayacaktır, 75Hz yenileme hızına sahip olduğu için kartın verdiği yüksek performansın ve kare sayısının bir önemi olmayacak, sen 75 FPS olarak hissedeceksin.

He evet, 75 FPS gayet yeterli ama o zaman da GTX 1080 kullanmanın bir anlamı kalmıyor çünkü sırf monitörle onu frenlemiş oluyorsun. İkinci faktör ise bu yırtılmalara yol açıyor ve sen karttan alman gereken performansı/görüntüyü o 75Hz, G-SYNC barındırmayan monitör yüzünden alamıyorsun.

Peki hocam ne önerirsiniz? G-SYNC olan monitör göremedim hepsi FreeSync. 75HZ'lik FreeSync'li monitör alıp DSR ile 2K kullansam karttan tam performans alır mıyım? Yoksa yine kısıtlama mı olur?

G-Sync Monitörlerin fiyatları çok pahalı.

Bir GTX 1080 parası da ona

G-Sync Monitörlerin fiyatları çok pahalı.

Bir GTX 1080 parası da ona
Aman hocam neler diyorsunuz? FreeSync ile kullanacağım kartı yapacak bir şey yok. O zaman sistemin yanına 75Hz'lik FreeSync'li monitör alıyorum. Olur da bütçeyi bir miktar arttırabilir isem 2K veya 1080p 144Hz monitör alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…