6000 TL'ye bilgisayar toplama

Osman Dayan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, kendime bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama fiyatlar bayağı yüksek APU sistem daha ucuza geliyor aşağıdaki gibi bir PC toplarsam olur mu yanlış veya önerdiriğiniz bir şey varsa yardım eder misiniz?

Kasa:
(1883TL)

Anakart:
(899TL)

İşlemci:
(2689TL)

RAM:
(902TL)

SSD:
(485TL)

Toplam (6858TL) bütçemi biraz geçiyor.

Bütçem(6000TL)

Hazır sistem alsam daha ucuza gelir mi?

İşlemciyi AMD Ryzen 3 3200G alsam performans farkı olur mu?

En iyisini siz bilirsiniz.

Hazır sistemleri satan satıcılar şöyle bir taktiği var ucuz olan bir sistemi pahalı olarak satmaları bence siz toplayarak en iyisini yaparsınız hatta daha da araştırıp daha ucuza toplayabilirsiniz 2.el olarak.

Merhaba, kendime bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama fiyatlar bayağı yüksek APU sistem daha ucuza geliyor aşağıdaki gibi bir PC toplarsam olur mu yanlış veya önerdiriğiniz bir şey varsa yardım eder misiniz?

Kasa:
(1883TL)

Anakart:
(899TL)

İşlemci:
(2689TL)

RAM:
(902TL)

SSD:
(485TL)

Bütçem(6000TL)

@messinicocugu bugün sizi çok etiketledim kusura bakmayın:) müsait olduğunuzda bakarsınız.

Kasa:
(1883TL)

Anakart:
(899TL)

İşlemci:
(2689TL)

RAM:
(902TL)

SSD:
(485TL)

Bütçem(6000TL)

Seçtiğin işlemci apu değil. Ryzen 5 3600 ile görüntü alamazsın ekran kartı olmadan.

Yukarıdaki bilgisayarı biraz inceleyeyim dersen bakabilirsin, bu bilgisayar işlerinden pek anlamam ama bence hazır PC almak daha iyi. Çünkü bir sorun çıktığında garanti olsa bile almıyorlar. Benim bilgisayarımda öyle oldu şahsen. Toplama bilgisayardı birkaç hafta önce bozuldu ama toplama olduğu için kimse bir şey yapamıyor. Bir de şey sorunu var. Sen en iyi sistemleri toplarsın ama bunlar birbirine uymadığı için uyumlu çalışmazlar ve ciddi bir performans kaybı yaşarsın. Ama yine de bilgisayarı alacak sensin. Sen bilirsin.

Yukarıdaki bilgisayarı biraz inceleyeyim dersen bakabilirsin, bu bilgisayar işlerinden pek anlamam ama bence hazır PC almak daha iyi. Çünkü bir sorun çıktığında garanti olsa bile almıyorlar. Benim bilgisayarımda öyle oldu şahsen. Toplama bilgisayardı birkaç hafta önce bozuldu ama toplama olduğu için kimse bir şey yapamıyor. Bir de şey sorunu var. Sen en iyi sistemleri toplarsın ama bunlar birbirine uymadığı için uyumlu çalışmazlar ve ciddi bir performans kaybı yaşarsın. Ama yine de bilgisayarı alacak sensin. Sen bilirsin.
Bu sistem kötü, Hem işlemci hem PSU hem SSD kötü. Benim attığımı alması daha doğru, hem hazır hem de Winows kuruluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı