6000 TL'ye ikinci el Ryzen 5 1600X ve GTX 1070 Ti sistem alınır mı?

Cleric

Hectopat
2 ay önce 2.850 TL'ye ikinci el monitör dahil (AOC 22'', Aerocool GT BLACK kasa, B150 Arctic Mortar MSI anakart, i5 6500, 8 GB RX 480 Sapphire Nitro, 650W PSU, 8 GB DDR4 2133 MHz RAM, 320 GB HDD, 120 GB SSD) temiz PC aldım. Üzerine 500 GB SSD eklemesi yaptım.

• MSI GeForce GTX 1070Tİ Gaming 8 GB
  • Ryzen 5 1600X İŞLEMCİ
  • Gigabyte GA-AB350 M GAMİNG3 ANAKART
  • GSKİLL 16GB (2X8GB) 3200 MHz RAM
  • Corsair HYDRO H60
  • Corsair VS 650 GÜÇ KAYNAĞI
  • 120GB SSD ==> 500 GB olacak elimde olan ssd ile birlikte
  • 500GB HARDDİSK
  • Corsair SPECH ALPHA KIRMIZI-SİYAH KASA
Üstteki PC yine 2. el, oturduğum yere çok yakın bir yerden satışa konulmuş 6000 TL, ( 5750 TL'ye alabileceğimi düşünüyorum pazarlık ile ) çoğu parçasının garantisi devam ediyor. Çok araştırma yapmadan konu açmayı sevmiyorum fakat bendeki PC'ye upgrade yapmak için araştırma yaptığımda ilk olarak yeni bir anakart ve işlemcinin 2.200 TL civarında maliyete yol açacağını hesapladım. Acaba bu üstteki PC'yi alsam performans olarak beni 1 gömlek atlatır mı ve ileride upgrade yapmak daha kolay hale gelir mi? Yorum yapabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır alınmaz. Bu bütçeye sıfır zorlanır. Size tavsiyem ;
Anakartı değiştirmeden, i7 7700K alıp aynı ramden bir tane daha alıp dual channel yapmanız. Ayrıca 1 TB HDD ekleyebilirsiniz.

Hangi oyunları oynuyorsunuz? Ekran kartınızın ve sisteminizin (Ram hariç) güncel oyunlarda yeterli gelmesi lazım. Bu sene çıkacak yeni ekran kartlarını bekleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam teşekkürler mesajın için, aklımdaki sıkıntıları dile getireyim bende o zaman.

Bütçem çok yüksek değil, yükseltme veya değiştirme yapmaya karar verdiğim zaman pc'yi 2.500 TL gibi bir fiyata satmayı ( yani 3000-3500 TL bütçem var şuanki bilgisayarıma ek olarak ) düşünüyorum. AOC FullHd monitörüm kalacak onla devam edicem. Şuanki pc ile PUBG orta ayarlarda 60-90 fps droplu oynuyorum buda beni tatmin etmiyor maalesef. Bunun dışında APEX Legends, GTA V, DOTA 2, Witcher gibi oyunları oynamayı severim. Yani yüksek performans gerektirecek oyunlarıda oynuyorum.

Şuan 2133 mhz 8 gb ram var sistemde fakat ramleri aynı hızda dual yapmam benim performansımı arttırır mı? Anakartım i7 7700k destekliyor fakat yaptığım güncelleme gene 2 seri düşük olmuş olacak bulunduğumuz zamana göre (birde k serisi için ayrı soğutucu almam gerekecek ki anakart sökme takma işindende çok anlamam ). Ekran kartımda RX 480 fakat çokta memnun değilim bildiğiniz gibi 1060 seviyesinde bir ekran kartı. Bu arada kasadanda çok memnun değilim Aerocool GT modeli fakat kasa içerisinde fan yok, sadece ekran kartı ve işlemci stok fanı var. Daha ısınma problemi yaşamadım allaha şükür, fakat ilk mesajımda belirttiğim bilgisayarın kasası daha dolu gözüktü ve sıvı soğutmaya sahip. 1070 TI ekran kartı olmasıda avantaj olduğunu düşünüyorum 1080p için, 1 sene belki darboğaz yaşarım, 2020-2022 yıllarında ise yeni oyunlarda Full-HD için üst seviye ekran kartım olmuş olur diye düşünüyorum.

Önerdiğim pc’nin pahalı olduğunu falan mı düşündünüz, yoksa şuanki sistemimden daha performanslı olmayacağından dolayı mı öyle söylediniz merak ettim. Çünkü şuan kullandığım pc’nin nerdeyse her ekipmanını upgrade etmem gerektiğini düşünüyorum kasa dahil :D ama belirttiğim pc’de en azından 1600x işlemci, sıvı soğutma ve 1070Tİ ekran kartı mevcut.

Önerdiğiniz sistem 2.el piyasasına göre pahalı. Şimdilik aynı ramden bir tane daha almanız sorununuzu çözecektir. Okuma hızı yüksek bir HDD veya 480 GB SSD de alırsanız. Bir probleminiz kalmaz. Yazdığınız bütün oyunları FPS drop olmadan oynarsınız.

369465

369466

2 sistemde de

Captcha Verification ekran kartı olarak bunu kullanabilirsin.

2500+3500 olarak hesaplarsak. Bu sistemler yakın ve 0 olarak toplamış olursun.
İleride sadece güzel bir monitör yükseltmesi yapabilirsin 2k ya da keyfine göre 1080p 144 hz li birşeyler.

Fiyat bir tık yüksektir 100 200 300TL gibi fiyat düşsün diyorsan tavsiye etmesemde kasayı biraz daha kalitesiz alabilirsin ya da RAM i 8 GB yapıp sonra takviye edebilirsin.

Özetle 2. el o sisteme o kadar para verilmez.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı